Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
19. siječnja 2019.
Najavili povratničke nastupe

Grupa Grad: Koncertno raspoloženi i nakon tri desetljeća

Snnimio Ivica TOMIĆ
Snnimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2015. u 11:57 2015-09-08T11:57:12+02:00

Povratak se dogodio radi potrebe za obilježavanjem trideset godina od nastanka benda, pojasnio je Dean Škaljac najavljujući prvi u nizu nastupa na proslavi 70. rođendana Radija Rijeke

RIJEKA Najveći mali hrvatski rock bend – riječka grupa Grad – ove godine obilježava trideset godina rada što će, za početak, proslaviti ovog petka nastupom na riječkom Korzu, na koncertu u sklopu proslave 70. rođendana Radija Rijeke. Koncertno raspoložena šestorka u sastavu: Dean Škaljac (vokal), Orijen Modrušan (gitara), Igor Stevanović Stiv (gitara), Zoran Žmirić (bas), Slobodan Bobo Grujičić (bubanj) i Danijel Benčik (klavijature), prvi nastup nakon četverogodišnje pauze najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj je frontmen benda otkrio kako je ta pauza u djelovanju benda bila uvjetovana čitavim nizom razloga.

– Povratak se dogodio radi potrebe za koncertnim obilježavanjem trideset godina od nastanka benda, u što se odlično uklopio i poziv Radija Rijeke za nastupom na koncertu kojim se obilježava njegov 70. rođendan. Veselimo se svirci, a možemo najaviti i samostalni riječki koncert koji će održati najvjerojatnije u studenom, dodao je Škaljac.   

Igor Stevanović Stiv podsjetio je da je grupa osnovana 1985. godine, dok je koncertno počela djelovati u siječnju sljedeće godine tako da i u obljetničkoj 2016. imaju u planu niz koncerata u Rijeci i okolici, ali i šire, u ostatku zemlje i regiji.
– No, to neće biti turneja nego samostalni koncerti, dodao je.

Koncerti kojima će biti obilježeno trideset godina postojanja kultne riječke rock grupe razveselit će vjerne obožavatelje benda koji je od samog početka imao izgrađen osobni stil. Riječ je o bendu koji iza sebe ima šest studijskih, jedan »živi« album te više od sedamdeset pjesama što su aduti koji Grad čine jednim od rijetkih rock sastava čiji su koncertni nastupi od prve do posljednje minute ispunjeni hitoidnim rock himnama.

Bubnjar Bobo Grujičić dodao je kako zadnja tri, četiri mjeseca aktivno rade, sviraju i vježbaju. Materijala im na probama ne nedostaje.

DISKOGRAFIJA

Ljudi (Nema problema, 1991.)
Amerika (Nema problema, 1993.)
Planet majmuna 1999 (Dallas Records, 1998.)
Nebo (Dallas Records, 2001.)
Glad (Dallas Records, 2005.)
Live in Palach (Dallas Records, 2006.)
Ne (Dallas Records, 2010.)

– Izvukli smo stvari iz naftalina. Imamo šest albuma i jedan live materijal, a ima i neobjavljenih stvari, stvari na engleskom jeziku, rekao je Grujičić dodavši kako publika na koncertu može očekivati hitoidne, radiofonične pjesme koje su omiljene fanovima, ali i pjesme koje su drage njima i koje oni najviše vole svirati.

U kreiranju popisa pjesama koje će izvoditi na koncertu sudjeluju i fanovi koji na Facebook stranici grupe mogu »glasati« za favorite, odnosno birati pjesme koje žele čuti na njihovom povratničkom nastupu.

– Neke pjesme sam i sam zaboravio, a ljudima su odlične, otkrio je Škaljac podsjetivši kako, primjerice, hit-pjesmu »Ima li nešto« svojedobno uopće nisu htjeli snimiti, a danas je to pjesma koju su fanovi Facebook stranice »Riječke rock himne« odabrali za riječku rock himnu – najbolju rock pjesmu ikad skladanu u gradu na Rječini.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka