Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 2n
Sutra: 16° 16° 2n
23. listopada 2019.
Povratak u osamdesete

Fit održao rođendanski koncert na Trsatskoj gradini: Rock je kriv za sve

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2012. u 23:10 2012-08-10T23:10:10+02:00

Hitovi su na Trsatu  ispraćeni plesom i pjesmom publike čime je grupa Fit dokazala kako njihova glazba nikad nije pala u zaborav

RIJEKA Hitovi riječkog pop-rock benda Fit odjekivali su s Trsatske gradine u četvrtak navečer kada je održan koncert, još jedan u nizu kojim popularni riječki glazbenici obilježavaju 30. rođendan grupe koja je na vrhuncu popularnosti bila u osamdesetima.

U tim su vremenima »žarili i palili«, izdali dva albuma u dvije godine, »Uz Rijeku«  1988. i »Daj mi ruku« 1989. godine, no početkom devedesetih grupa se naprasno raspala i nestala sa scene, iako je u pripremi bio i treći album.

Na radost brojnih obožavatelja, članovi benda nakon dva desetljeća ponovno su stali na pozornicu, održavši povratnički koncert u riječkoj Stereo dvorani 2008. godine. Tri godine kasnije Fitovci su izdali i novi album jednostavno nazvan »2011«. Razlog povratka FIT-a na glazbenu scenu moguće leži u stihovima njihove pjesme »Rock'n'roll je kriv za sve«.

– Rock'n'roll je kriv za sve, kakav gušt! – između dviju pjesama viknuo je frontmen Davor Lukas Bajo, očaran ambijentom i publikom.

Dobre vibracije starog-novog četverca, Davora Lukasa Baje, gitarista Zorka Opačića, basista Mire Teševića i bubnjara Alena Tibljaša, potaknule su okupljeno mnoštvo na vrlo dobru, gotovo trosatnu zabavu. Hitovi »Daj mi ruku«, »Telefon«, »Zaboravit ću sve«, »Mačka«, »Tajna ljubavi«, »Naša noć« i ostali,  na Trsatu su ispraćeni plesom i pjesmom publike čime je grupa Fit dokazala kako njihova glazba nikad nije pala u zaborav.

– Bila je to 1989. godina, čini mi se, kad je Fit imao nastup u Osijeku. Tada sam ih prvi put čula kao djevojčica i mogu reći kako su utjecali na mene pa se, eto, danas bavim glazbom, kaže 29-godišnja Dragana Mijatović Gagalee, inače članica četveročlanog alternativnog rock benda Hype iz  Srbije koji postoji četiri godine i polako se probija, nastupili su na Exitu, INmusicu, a uskoro ih očekuje nastup na Warrior’s dance festivalu kao i snimanje albuma. Na koncert kultne riječke grupe stigla je u pratnji 34-godišnjeg dečka Darka Kurjaka, također glazbenika, bubnjara u Partibrejkersima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.