Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Slavljenički koncert

foto "Fit" koncertom u Stereu obilježio 30. rođendan

Foto: M. GRACIN
Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2012. u 15:36 2012-02-11T15:36:00+01:00

Davor Lukas Bajo, Zorko Opačić, Miro Tešević i Alen Tibljaš  možda nisu zapalili vatre, a nisu ni otopili led, ali su zato uspješno proslavili prvih trideset godina benda

RIJEKA Možda nisu zapalili vatre, a nisu ni otopili led, ali su zato unatoč buri, snijegu i neopisivoj hladnoći u Stereo dvorani uspješno proslavili prvih trideset godina benda.

Riječ je o četvorci iz popularne riječke grupe Fit koja je u sklopu regionalne slavljeničko-promotivne turneje »Winter Club Tour« središnju proslavu velikog jubileja održala pred svojom, riječkom publikom.

»Fitovci« su koncert otvorili jednom od novih uspješnica, pjesmom »Ne mogu bez nje« s aktualnog albuma »2011«, nakon koje je uslijedila još jedna nova pjesma, »YinYang«.

Kombinirajući nove i stare hitove, nastup su nastavili pjesmom »Novi dan« s albuma »Uz Rijeku«, a potom je uslijedila još jedna nova stvar »Sunce u noći«.

Sukladno karakteru koncerta, na repertoaru su im se našle i druge nove pjesme, »Najljepša«, »Mornar u snovima«, »Kraljica«, »Vodimo ljubav«, »Tajna ljubav«, »Noć je stvorena za nas« i druge, ali i dobre stare stvari poput hitova s albuma »Daj mi ruku« – »Rock'n'roll je kriv za sve«, »Zaboravit ću sve«, »Bubanj«, »Zvoni telefon« te pjesme s albuma »Uz rijeku« – »Vrisni«, »Valovi« i legendarna »Mačka« koju su otpjevali dvaput, u regularnom dijelu i u bisu.

Iako su mnogi fanovi Fita zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta bili prisiljeni ostati u svojim kućama, po broju okupljenih u Stereo Dvorani nije se moglo zaključiti da nedostaje publike.

Koncert grupe Fit u Stereu Foto M GRACIN
Koncert grupe Fit u Stereu / Foto Marko GRACIN

Noć u kojoj nikome nije bilo hladno, barem ne oko srca, protekla je u izvrsnoj atmosferi. Iako su neki uspjeli pronaći zamjerku u lošem ozvučenju, slavljenički nastup poznatog benda potvrdio je da i trideset godina nakon osnivanja »fitovci« i dalje uživaju u tome što rade. 

Davoru Lukasu Baji, Zorku Opačiću, Miri Teševiću i Alenu Tibljašu, iskusnoj četvori koja je okupljene u Stereu oduševila poznatim repertoarom i zaraznom energijom, u petak su se na pozornici pridružili i neki od dugogodišnjih prijatelja i suradnika benda – poznati riječki gitarist Vlado Simcich, zaslužan za ponovno okupljanje benda, te Josip Krošnjak Pepi iz Termita koji je zaslužan za prvi koncert Fita s njima su izveli više poznatih pjesama kao što je »Rijeka« i druge.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.