Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 6
Sutra: 17° 17° 6
17. studenoga 2019.
Mamac za publiku

Eros Ramazzotti u Opatiji: Pročitajte sve o predstojećem glazbenom spektaklu

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2018. u 8:47 2018-10-19T08:47:00+02:00

Ljubimac pogotovo ženske publike svih godišta Eros prepoznatljivim vokalom i dalje žari i pali svojim pop baladama od kojih su neke nastale i prije nekoliko desetljeća

OPATIJA - Nakon koncerta talijanske internacionalne zvijezde Zucchera koji je nastupio na Ljetnoj pozornici 17. srpnja ove godine, za sljedeće ljeto Festival Opatija je, kako saznajemo iz provjerenih i pouzdanih izvora bliskih organizaciji koncerta, za sljedeću godinu ugovorio koncert jedne još veće svjetske zvijezde. Riječ je o Erosu Ramazzottiju koji će nastupiti na Ljetnoj pozornici u Opatiji 15. kolovoza 2019. godine. Rezervni datum u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta je dan kasnije 16. kolovoza. Potvrda opatijskog koncerta ovih će dana biti postavljena na službenim stranicama Erosa Ramazzottija (ramazzotti.com) gdje je moguće pronaći i informacije o svim ostalim zasad ugovorenim datumima turneje.

Novi album

Erosov koncert u Opatiji je njegov ekskluzivni koncert za Hrvatsku (a i šire), tako da će njegov koncert na Ljetnoj pozornici biti jedini u široj okolici. Tijekom ove turneje Eros uglavnom radi koncerte na stadionima i arenama velikih gradova pa su Opatija i Ljetna pozornica među najmanjim lokacijama. Iz tog razloga će produkcija za Opatiju biti posebna i cijeli koncert je osmišljen da bude izuzetan intiman događaj između Ramazzottija i publike. Drugim riječima, na ostalim koncertima publika će u daljini gledati Erosa, dok će u Opatiji stajati gotovo pored njega.

Prodaja prvog kontingenta ulaznica počinje već po službenoj objavi koncerta. Prodaja paralelno počinje u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Početna cijena ulaznica iznositi će 370 kuna tj. 50 eura. Kako je broj ulaznica ograničen, savjetujemo svima koji žele doći do njih da to učine što prije jer se očekuje da će koncert vrlo brzo biti rasprodan. Kako je to razdoblje ferragosta i ovaj koncert će upravo biti razlog što će se dio talijanskih gostiju odlučiti za Opatiju, a ne neku drugu destinaciju jer Erosov koncert na Ljetnoj pokriva cijelu Hrvatsku, Sloveniju i dio Italije koji je najbliži nama.

Eros Ramazzoti ima novog menadžera, novi album i novu svjetsku turneju. Novi Erosov menadžer, ujedno i šef njegove producentske kuće, je Gaetano Puglisi, najavni singl albuma izlazi danas, a novi album »Vita ce n'e« izlazi 23. studenoga u izdanju Polydor/Universal Music Italia. Nova svjetska turneja Erosa Ramazzottija tijekom koje će 15. kolovoza nastupiti i na Ljetnoj pozornici u Opatiji započet će 17. veljače u u dvorani Olympiahalle u Münchenu. Nakon nastupa 15. travnja u bečkoj dvorani Stadthalle, Eros Ramazzotti u svibnju i lipnju odlazi na sjeverno i južnoamerički dio svjetske turneje da bi se nakon toga vratio u Europu. U Beogradu će nastupiti 24. rujna, a Budimpešti 24. listopada.

Novi dueti

Za Erosa Ramazzottija ovo će biti 14. studijsko izdanje, a bit će objavljeno na talijanskom i na španjolskom jeziku. Među petnaest novih pjesama nalaze se i tri dueta. S autorom megahita »Despacito«, portorikanskim glazbenikom Luisom Fonsijem snimio je pjesmu »Per le strade una canzone«, a s Grammyjem nagrađenom kanadskom zvijezdom Alessijom Cara pjesmu »Vale per sempre«. U pjesmi »Per il resto tutto bene« gošća mu je bila njemačka pjevačica Helene Fischer.

»Vita Ce N'e World Tour« odvest će Erosa u neke od najvećih i najspektakularnijih arena na pet kontinenata. Velika čast ga je stoga imati i u Opatiji. Eros je već više puta nastupio u Hrvatskoj, pa i u Rijeci, bilo je to 2007. godine na stadionu Kantrida.

Brojni dueti

Svjetsku turneju Erosa Ramazzottija organizirati će promotorska kuća Vertigo koju vodi Andrea Pieroni. Album »Vita ce n'e« na kojem je Eros radio godinu i pol dana, bit će na tržištu dostupan u formatima CD, CD deluxe, dvostruki LP i Super Box Deluxe. Zadnji studijski album Erosa Ramazzottija bio je »Perfetto« koji je izišao 2015. godine. Slijedila ga je kompilacija »Eros duets« koja se na tržištu pojavila prošle godine. Eros Ramazzotti je u svojoj dugoj i vrlo uspješnoj karijeri imao mnogobrojne duete s velikim svjetskim zvijezdama. Navedimo samo neka imena: Luciano Pavarotti, Tina Turner, Carlos Santana, Ricky Martin, Cher, Andrea Bocelli, Anastacia, Patsy Kensit. Prisjetimo se samo nekih Erosovih hitova: »Terra promessa«, »Adesso tu«, »Se bastasse una canzone«, »Una storia importante«, »L'aurora«, »Cose della vita«, »Più bella cosa«, »Stella gemella«, »Musica e«, »Un'altra te«, »Quanto amore sei«, »Fuoco nel fuoco«, »Parla con me«.

Ljubimac ženske publike

Erosa Ramazzottija nije potrebno posebno predstavljati. Napomenimo samo da je njegova karijera počela prije trideset i četiri godine, odnosno 1984. godine kada je na Sanremu u kategoriji debitanata izveo svoju pjesmu »Terra promessa« kojoj je umjetnički žiri festivala dodijelio najveći broj glasova. Dvije godine kasnije Eros se vraća na Sanremo, ovog puta u glavnu natjecateljsku selekciju i pjesmom »Adesso tu« pobjeđuje na festivalu. Daljnji razvoj karijere je svima poznat.

Ljubimac pogotovo ženske publike svih godišta Eros prepoznatljivim vokalom i dalje žari i pali svojim pop baladama od kojih su neke nastale i prije nekoliko desetljeća. Njegov zanimljiv i atraktivan scenski nastup odlično dočarava romantičnu i sanjarsku atmosferu talijanskog popa u koju se Eros savršeno uklapa unoseći se u pjesme kao da ih pjeva baš svakoj pripadnici ljepšeg spola u publici posebno. Nove pjesme, ali i veliki stari megahitovi, nesumnjiva kvaliteta i veliki scenski šarm ove izvanserijske svjetske glazbene zvijezde, samo su neki od razloga zbog kojih ne treba propustiti nastup Erosa Ramazzottija na Ljetnoj pozornici u Opatiji na Velu gospu sljedeće godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.