Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. rujna 2019.
Dani HRT-a

Dora će u veljači probuditi uspavanu Staru damu: 'Tradiciju treba njegovati'

Foto: Petar Fabijan
Foto: Petar Fabijan
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2018. u 17:43 2018-11-23T17:43:03+01:00

Opatijska, više desetljeća duga festivalska tradicija, nešto je što treba njegovati i iskoristiti za daljnu promociju grada, pa je tako i povratak Dore pozitivno odjeknuo u javnosti

OPATIJA Vijest da se Dora, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, vraća u Opatiju pozitivno je odjeknula u gradu pod Učkom, posebno iz razloga što bi se ta priredba trebala održati u veljači u doba kada Opatija bilježi na godišnjoj razini možda »najtanje« turističke rezultate. Iako se samo natjecanje svodi na jednu večer, opatijska turistička privreda očekuje da će dolasci onih koji nastupaju, kao i proces samih priprema, privući znatan broj gostiju, glazbenih zaljubljenika, a šušur u gradu bit će veći ako se među 16 imena izvođača nađu i neke već poznate estradne zvijezde.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije koji je dobio ime po hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević glazbeno je natjecanje u organizaciji Hrvatske radiotelevizije, a poslijednji put u Opatiji se održalo 2010. godine u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Ovogodišnja Dora 2019, trebala bi se održati 16. veljače u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a bit će održana u sklopu Dana HRT-a koji će ponuditi još dvije glazbene večeri u Opatiji, jednu vjerojatno posvećenu opatijskim serenadama.

– S velikim zadovoljstvom mogu reći da je ugovor s HRT-om o održavanju Dana HRT-a u Opatiji u veljači iduće godine pred potpisivanjem. Opatija je oduvijek bila grad festivala, stoga mi je drago da se ova poznata glazbena manifestacija vraća kući. Kroz suradnju Grada Opatije s Festivalom Opatija, Opatijom 21, Amadria Park Hotelima, dogovoreno je da će svi dati svoj doprinos održavanju Dana HRT-a u Opatiji.

No, moram reći i da mi je žao što ostala turistička privreda kojoj je suradnja bila ponuđena nije prepoznala važnost manifestacije i nisu se u nju uključili. Za sada mogu potvrditi da će se Dani HRT-a u tri večeri, od kojih je središnji događaj izbor hrvatske pjesme za Eurosong - Dora 2019., smjestiti u Sportskoj dvorani Marino Cvetković i u Centru Gervais. Za Doru će se i u slobodnoj prodaji naći ulaznice za sve zainteresirane građane i goste Opatije – najavio je Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije.

Opatijska, više desetljeća duga festivalska tradicija nešto je što treba njegovati i iskoristiti za daljnu promociju grada, pa je tako i povratak Dore pozitivno odjeknuo u javnosti. Trebalo bi to unijeti muving u grad u mjesecu kada Opatija spava, rekao je jedan opatijski ugostitelj.

– Opatija je oduvijek grad festivala i dobro je da je Grad Opatija uspio vratiti Doru. Priredbe kao što su Dora i Porin donose gradu domaćinu dodatnu promociju i medijsku pažnju, a ako tome pridodamo i turistički promet i to u razdoblju predsezone i posezone, turističko gospodarstvo u našoj destinaciji sa zadovoljstvom očekuje ovaj veliki projekt – rekla je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Grada Opatije.

Dolazak, odnosno povratak Dore u Opatiju pohvalili su i neki hotelijeri.
– Dora je uvijek lijep festivalski događaj koji i pripada Opatiji budući da su se ovdje desetljećima održavala poznata glazbena i kulturna događanja. Mi smo uvijek zainteresirani za nacionalne događaje jer bez domaćeg gosta nema ni turizma – istaknuo je Ivan Sarajlić, izvršni koordinator marketinga opatijske hotelske grupe Amadria park.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.