Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Faithless, Moby, Chemical Brothers, Arcade Fire

Dobrih koncerata koš i još

Faithless
Faithless
Autor:
Objavljeno: 1. veljača 2011. u 7:15 2011-02-01T07:15:00+01:00

U Hrvatsku i Sloveniju tijekom narednih mjeseci stiže mnoštvo stranih izvođača

Množe se informacije o gostovanjima stranih izvođača na hrvatskim i slovenskim rock festivalima i u velikim dvoranskim prostorima.

Tako će grupa Arcade Fire, nakon što je potvrđen njen nastup na ovogodišnjem Exitu, biti i jedan od headlinera  INmusic festivala koji će se održati 21. i 22. lipnja na zagrebačkom Jarunu. Prema mišljenju izvjesnog broja glazbenih kritičara njihov album »The Suburbs« je najbolji album prošle godine, oni su »trenutačno najbolji i najvažniji rock band na svijetu«, a njihov zagrebački koncert već su sada proglasili »najiščekivanijim i najbitnijim inozemnim koncertom u Hrvatskoj 2011. godine«.

Špekulira se i s dolaskom grupe The Strokes na »jedan od hrvatskih festivala«.

Zasad je, kako smo već pisali, potvrđeno gostovanje grupe Faithless 23. ožujka u zagrebačkom Domu sportova, a koncerte će imati i Megadeth i Slayer 6. travnja, Roger Waters 13. travnja, Joe Cocker 1. lipnja i Sir Elton John 3. srpnja – svi u zagrebačkoj Areni. Bon Jovi su 8. lipnja na maksimirskom stadionu, a Zucchero 18. lipnja u pulskoj Areni.

I Slovenija ima svoje strane koncertne adute. Tako je legendarni Moby potpisao ugovor za nastup na ljubljanskom Mars Festivalu koji će se održati na Gospodarskom razstavišću 26. svibnja, a u novoj Areni Stožice koncerte će imati Chemical Brothers 3. lipnja i Sting 10. lipnja. Osim njih, Vaya Con Dios će pjevati u Hali Tivoli 12. ožujka, Zucchero na Križankama 15. srpnja, dok će na stadionu u Izoli Sir Elton John nastupiti 2. srpnja, dan prije svog nastupa u zagrebačkoj Areni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.