Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 28° 1
Sutra: 17° 24° 1
20. travnja 2018.
Besplatni koncert Nad urom

David Savčić Trio za sve ljubitelje flamenca

David Savčić Trio za sve ljubitelje flamenca
David Savčić Trio za sve ljubitelje flamenca
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2014. u 14:18 2014-02-14T14:18:05+01:00

Svi ljubitelji flamenco glazbe ove će subote doći na svoje – u caffe baru Nad urom s početkom u 21 sat gostuje svjetski priznati autor tog žanra David Savčić i njegov trio

RIJEKA Svi ljubitelji flamenco glazbe ove će subote doći na svoje – u caffe baru Nad urom s početkom u 21 sat gostuje svjetski priznati autor tog žanra David Savčić i njegov trio.

Savčić je rođen u Rijeci, sredinom osamdesetih koncertira na području bivše Jugoslavije nakon čega odlazi u London, gdje provodi 20 uspješnih glazbenih godina.

Tako, između ostalog, nastupa na priznatom Soho Jazz Festival, solira uz pratnju Berlinske filharmonije, svira turneju s poznatom violinisticom Vanessom Mae, surađuje s Chris du Burgheom te predaje u Spanish Guitar Centru u Londonu.

Također, sklada glazbu za izdavačku kuću EMI Music Publishing preko koje je objavio oko 300 kompozicija od kojih su neke korištene za reklame.

Njegova glazba prati i dokumentarni film BBC-a o Srebrenici, a također je i jedan od autora čije su pjesme uvrštene u film »From Paris with Love«.

Ovoga puta predstavit će vam se u sastavu: David Savčić (flamenco gitara), Damir Luketić (bas gitara) i Nevio Brozić (cahon, udaraljke). Većina repertoara bit će autorska, uz dodatak par obrada dobro znanih svjetskih autora. Ulaz je besplatan. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova