Grad: Rijeka
Danas: 16° kiša
Sutra: 11° 18° moguća kiša
25. rujna 2017.
Besplatni koncert Nad urom

David Savčić Trio za sve ljubitelje flamenca

David Savčić Trio za sve ljubitelje flamenca
David Savčić Trio za sve ljubitelje flamenca
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2014. u 14:18 2014-02-14T14:18:05+01:00

Svi ljubitelji flamenco glazbe ove će subote doći na svoje – u caffe baru Nad urom s početkom u 21 sat gostuje svjetski priznati autor tog žanra David Savčić i njegov trio

RIJEKA Svi ljubitelji flamenco glazbe ove će subote doći na svoje – u caffe baru Nad urom s početkom u 21 sat gostuje svjetski priznati autor tog žanra David Savčić i njegov trio.

Savčić je rođen u Rijeci, sredinom osamdesetih koncertira na području bivše Jugoslavije nakon čega odlazi u London, gdje provodi 20 uspješnih glazbenih godina.

Tako, između ostalog, nastupa na priznatom Soho Jazz Festival, solira uz pratnju Berlinske filharmonije, svira turneju s poznatom violinisticom Vanessom Mae, surađuje s Chris du Burgheom te predaje u Spanish Guitar Centru u Londonu.

Također, sklada glazbu za izdavačku kuću EMI Music Publishing preko koje je objavio oko 300 kompozicija od kojih su neke korištene za reklame.

Njegova glazba prati i dokumentarni film BBC-a o Srebrenici, a također je i jedan od autora čije su pjesme uvrštene u film »From Paris with Love«.

Ovoga puta predstavit će vam se u sastavu: David Savčić (flamenco gitara), Damir Luketić (bas gitara) i Nevio Brozić (cahon, udaraljke). Većina repertoara bit će autorska, uz dodatak par obrada dobro znanih svjetskih autora. Ulaz je besplatan. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka