Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
58. Festival zabavne glazbe

Damir Kedžo i Marko Tolja vratili se s nagradama iz Splita

Domenica i Kedžo / Miranda Cikotic/PIXSELL
Domenica i Kedžo / Miranda Cikotic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2018. u 11:08 2018-07-01T11:08:00+02:00

Grand prix, odnosno prva nagrada publike ovogodišnjeg Splitskog festivala, otišla je u ruke Domenice i Damira Kedže koji su gledatelje na Prokurativama oduševili duetom Mi protiv nas. Ova pjesma mladim je pjevačima donijela i nagradu novinara

SPLIT Damir Kedžo i Marko Tolja, dvojica primorskih pjevača na sinoć održanom 58. Festivalu zabavne glazbe Split 2018., kući se vraćaju s vrijednim nagradama.

Grand prix, odnosno prva nagrada publike ovogodišnjeg Splitskog festivala, otišla je u ruke Domenice i Damira Kedže koji su gledatelje na Prokurativama oduševili duetom Mi protiv nas. Ova pjesma mladim je pjevačima donijela i nagradu novinara.

- Predivna večer u Splitu. Hvala Splitskom festivalu, bilo je genijalno. Hvala publici na prvoj nagradi. Mogli bismo ovako svaki dan, poručio je Kedžo na Facebooku.

Nagradu za najcjelovitije djelo, pjesmu koja je po odluci stručnog žirija najbolji spoj kvalitete i ukusa publike, dobio je Marko Tolja. Glazbu i tekst njegove nagrađene pjesme Zaplesale su sjene potpisuje Olja Dešić, aranžman Ante Gelo, a glazbenu produkciju Ivan Popeskić.

Drugu nagradu publike zaslužio je Mladen Grdović za pjesmu Nisam te zaslužija, a treću Branko Medak s pjesmom Kad zapiva Dalmacija.

Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda pripala je Tončiju Huljiću i Madre Badessi i Lovri Lučinu umjesto originalnog izvođača Nene Belana, za pjesmu Žaj mi je. Čak tri nagrade otišle su u Vannine ruke. Za pjesmu Gdje počinje kraj osvojila je drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu za najbolju interpretaciju te nagradu za najbolji styling.

Treća nagrada žirija pripala je klapi Intrade i Tomislavu Braliću. Slavio je i Dino Petrić koji je proglašen najboljim debitantom. 

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, za praćenje Festivala zadnjih 30 godina posebnu nagradu dobio je novinar Hrvatskog radija Zlatko Turkalj Turki, dok je za značajan doprinos glazbi posthumno nagrađen Mladen Magud. Za životni doprinos hrvatskoj glazbi posthumno je nagrađen Remi Kazinoti, a nagradu je u njegovo ime primila njegova supruga Jadranka. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.