Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Glazbeni vremeplov

Damir Halilić Hal predstavio hvaljeni audio-vizualni projekt "Atlantis – Moć gitare / Guitar power vol. 1"

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2018. u 10:54 2018-02-17T10:54:07+01:00

Mnogobrojna publika u Teatrinu Nad Urom imala je prilike upoznati različite faze i oblike Halovog hvaljenog stila i izričaja

RIJEKA Nakon što je koncert Moć gitare i promociju knjige »Atlantis – Moć gitare / Guitar power vol. 1« održao pred zagrebačkom publikom u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gitaristički virtuoz Damir Halilić Hal jedinstvenu je glazbenu poslasticu sinoć doveo i pred riječku publiku.

Jedan od međunarodno najaktivnijih hrvatskih glazbenika kojeg ove godine očekuje snimanje novog materijala u New Yorku, a potom i turneja po Sjedinjenim Američkim Državama, u Teatrinu Nad Urom predstavio se hvaljenim audio-vizualnim projektom koji predstavlja alternativni koncept solističkog nastupa multimedijalnog karaktera.

Mnogobrojna publika među kojom su bili i brojni Halovi kolege glazbenici, imala je prilike upoznati različite faze i oblike njegovog hvaljenog stila i izričaja, a usto je mogla uživati i u videoprojekcijama njegovog stalnog suradnika Igora Modrića. Osim gitare zasvirao je i mandolinu, u izvedbi svoje poznate skladbe Speak to me kombiniranoj s verzijom riječkog dua Alba&Leo.

Bio je to svojevrstan glazbeni vremeplov, demonstracija bogate i raznovrsne Halove glazbene priče, ali i zanimljivo edukativno predavanje.

Naime, sinoćnji koncert na kojem se tražila stolica više, bio je izvrsna prilika za predstavljanje luksuznog izdanja »Atlantis – Moć gitare / Guitar power vol. 1« koje je objavljeno krajem 2017. za izdavačku kuću Dancing Bear, a sadrži bogato opremljenu knjigu s notnim zapisom za deset Halovih autorskih skladbi te dva DVD-a koji donose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi u formi videospotova i deset skladbi u usporenim izvedbama. O knjizi za koju je napisala predgovor govorila je muzikologinja Diana Grgurić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.