Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
23. siječnja 2020.
Tiskovna konferencija u Mileniju

foto DORA SE VRATILA U OPATIJU Sve je spremno za večerašnji spektakl godine

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 16. veljača 2019. u 13:09 2019-02-16T13:09:40+01:00

Uzbuđenje je veliko i i svi smo jako sretni što se Dora vratila. Izvođači su uložili jako puno truda i svi su spremni za natjecanje - poručila je Uršula Tolj koja očekuje da će Doru putem izravnog televizijskog prijenosa pratiti jako velik broj gledatelja

OPATIJA Tko će biti pobjednik Dore 2019., natjecanja za izbor pjesme i izvođača koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu doznat će se večeras u Opatiji, na prvoj povratničkoj Dori, uz izravan televizijski prijenos HRT-a iz Sportske dvorane Marino Cvetković s početkom u 20 sati i pet minuta.

fo1602ti17
Presica i šušur u Opatiji uoči Dore / Snimio Ivica TOMIĆ

Svih 16 kandidata priželjkuje prvo mjesto, a nekoliko sati prije same večeri kada će se proglasiti kome je to pošlo za rukom, u sunčanoj Opatiji koja je u zadnja tri dana ponovno »prva dama hrvatskih festivala«, danas su se svi pjevači i kompletna »glazbena karavana« koja ih prati okupili na vrlo posjećenoj press konferenciji i zajednički fotografirali. Veliko snimanje prije velikog glazbenog okršaja večeras.

Konferencija za novinare uoči Dore koju su s HRT-a ocijenili »spektaklom godine« održana je u hotelu Milenij, gdje su se nazočnima obratili voditelj projekta Glazbenih dana HRT-a Željen Klašterka i urednica prijenosa Dore Uršula Tolj.

– Prve dvije večeri Dana HRT-a bile su vrlo uspješne, a koncerti izvrsni. Generalna proba za Doru je održana i mislim da smo spremni za večerašnju priredbu za koju smo se potrudili da bude pravi »glazbeni spektakl«. Sve sitne pogreške koje smo uočili nastojat ćemo popraviti i zbilja ćemo se potruditi da cijeli događaj protekne na najbolji mogući način - rekao je uoči Dore Željen Klašterka.

Urednica Dore Uršula Tolj nije krila zadovoljstvo zbog povratka poznatog natjecanja u Opatiju, gdje je ono i rođeno.

– Uzbuđenje je veliko i i svi smo jako sretni što se Dora vratila. Izvođači su uložili jako puno truda i svi su spremni za natjecanje - poručila je Tolj koja očekuje da će Doru putem izravnog televizijskog prijenosa pratiti jako velik broj gledatelja.

Klašterka se zahvalio Gradu Opatiji na iznimnom gostoprimstvu i odličnoj suradnji, te pohvalio mogućnosti Sportske dvorane Marino Cvetković koja je za potrebe večerašnje Dore u potpunosti promijenila izgled.Uršula Tolj i Nikolina Mazalin iz Croatia Recordsa još su predstavile i poseban Festivalski CD sa svih 16 pjesmama u izdanju Croatia Recordsa, koji će u prodaji biti od ponedjeljka, 18. veljače.

Sudionici pressice i svi koji će sutra, u nedjelju putovati iz Opatije upozoreni su i na prometne uvjete koji će biti na snazi uslijed održavanja Dječjeg karnevalskog korza, budući da će promet po glavnoj gradskoj prometnici biti zatvoren od 10 do 16 sati. Stoga su gosti zamoljeni da iz Opatije otputuju ili prije 10 sati, ili tek nakon što završi dječji karneval.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.