Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
27. veljače 2020.
Kastafsko kulturno leto

foto ČAnsonfest: Pobjednica Astrid Kuljanić, publika odabrala Maura Staraja

Astrid Kuljanić / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Astrid Kuljanić / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2012. u 23:34 2012-08-31T23:34:00+02:00

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je izvrsnoj Sabrini, dok je Nagrada publike otišla u ruke Maura Staraja koji je Kastavce oduševio pjesmom "Ča bin se otel mu reć"

KASTAV Osmim izdanjem ČAnsonfesta, festivala čakavske šansone, u petak je završeno 21. Kastafsko kulturno leto. Na festivalu koji je umjesto u romantičnom ambijentu Crekvine zbog loših vremenskih uvjeta održan u kastavskoj sportskoj dvorani izvedeno je devetnaest novih pjesama odabranih između gotovo pedeset skladbi pristiglih na natječaj. Kao i prethodnih godina, najboljima su dodijeljena četiri vrijedna priznanja.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Ljubici Bestulić Stanković, autorici stihova pjesme  Margarita u izvedbi Vesne Nežić Ružić.

Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu – u cjelini dodijeljena je skladbi Kamo je fini ov dan u izvedbi Astrid Kuljanić.

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je izvrsnoj Sabrini, dok je Nagrada publike otišla u ruke Maura Staraja koji je Kastavce oduševio pjesmom Ča bin se otel mu reć.

Publici su se  predstavili brojni dobro poznati izvođači, kao i neke nova glazbena imena. Nove su pjesme izveli: Duško Jeličić Dule i grupa Bonaca, Mirjana Bobuš, Igor Brešan, Milka Čakarun-Lenac, Daniel Načinović, Vesna Nežić-Ružić, Olivera Baljak, Mauro Staraj, Irena Giorgi, Nenad Ban, Ivana Majcan, Yamas, Boris Petrov te debitanti – Sabrina, Ondina Delmestre i Hrvoje Hegedušić, Astrid Kuljanić, Helena Brajković, David Danijel te istarska etno-folk grupa Šćike.

Sve su izvođače pratili: Aleksandar Valenčić na klaviru, Mihalj Ivković na harmonici, Damjan Grbac na kontrabasu, Maja Veljak na violini, Sandro Šupak na gitari i Tonči Grabušić na bubnjevima.
U revijalnom dijelu programa posjetitelji su mogli poslušati izvrstan mladi riječki vokalno instrumentalni duo Alba i Leo koji čine pjevačica Alba Nacinovich i Leo Škec na gitari.

Festival koji zajednički organiziraju Udruge Kanat i Udruga Kastafsko kulturno leto i ove je godine vodila Irena Grdinić. Svi oni koji sinoć nisu mogli biti u kastavskoj sportskoj dvorani, prijenos su izravno mogli pratiti u programu Radija Istre, dok će snimku osmog ČAnsonfesta gledatelji moći pogledati u programu Kanala Ri i TV Istre.

FO318X6
Čansonfest u Kastvu / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.