Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Popularna serija

Snimanje posljednje sezone: Vološćanska riva danas postaje set serije "Novine"

Foto:Damir Škomrlj
Foto:Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2019. u 10:25 2019-05-28T10:25:07+02:00

RIJEKA - Danas u podne na vološćanskoj rivi počinje snimanje nove, ujedno i posljednje treće sezone hvaljene i nagrađivane televizijske serije »Novine«, čiji scenarij potpisuje Ivica Đikić, režiju Dalibor Matanić, a producenti su Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Produkciju serije realizira tvrtka Drugi plan.
Baš kako nam je nedavno kazao Ivica Đikić, dok je prva sezona bila fokusirana na novinarstvo, druga na politiku, treća će u širem kontekstu biti posvećena pravosuđu u svim njegovim segmentima.

Radnja treće sezone počinje godinu dana nakon što je Ludvig Tomašević izabran za predsjednika Republike, a radnja će se bazirati na sukobu oko konačne presude u slučaju u kojem Privatizacijsko-investicijski fond Domovina traži od Republike Hrvatske naknadu štete u iznosu koji, s kamatama, doseže 300 milijuna eura.
Snimanje serije u Rijeci i okolici trajat će sve do 23. lipnja. Serija će biti emitirana u programu HTV-a, kao i u programima drugih uglednih medijskih kuća, što je iznimna promocija Rijeke i njene okolice te njezinih turističkih i filmskih potencijala.

Serija »Novine« snimati se počela 2013. godine i kroz nju su prošla brojna poznata glumačka lica. Prema sinopsisu u ovoj ćemo sezoni i dalje gledati Dragana Despota kao Ludviga Tomaševića, Zdenka Jelčića kao Blagu Antića, Sinišu Popovića kao vlasnika »Novina« Lovru Ljubičića, ali i Branku Katić kao Dijanu Mitrović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.