Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
20. veljače 2020.
Žiri odabrao

Proglašeni najbolji filmovi Festivala Uhvati Film, riječka priredba u listopadu

Festival Uhvati film
Festival Uhvati film
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2019. u 20:16 2019-07-17T20:16:52+02:00

Međunarodni stručni žiri Festivala UHVATI FILM, proglasio je najbolje filmove za 2019. rezultate možete vidjeti na uhvatifilm.org.

Zaprimljeno je oko 600 filmova iz cijelog svijeta, selekcija se finalno vršila između stotinjak najboljih, koji su svi redom zaista odlični, pa je težak zadatak bio odabrati ovogodišnje učesnike, a naročito nagrađene.

Podsjetimo, riječ je o Festivalu kojemu su akteri osobe sa invaliditetom, kao glumci, režiseri ili je obrađivana ta tematika, a mišljenja su stručnjaka kako je riječ o jednom od najoriginalnijih i najkvalitetnijih Festivala u regiji.

Organizira se zajednički u 4 države, a za 2018. UHVATI FILM je dobio i Diplomu za promicanje humanih vrijednosti u filmu od strane društva filmskih umjetnika Srbije.

Riječi žirija:

"Dobili smo izuzetan materijal, svake godine sve bolji, gledano iz filmskog, ljudskog ili nekog drugog ugla. Riječ je o zapanjujućim ostvarenjima koja provociraju, propitkuju, istražuju.

Veseli nas što ćemo Vam i ove godine prikazati nešto zaista posebno i izuzetno kvalitetno. Nagrađeno i istaknuto je 6 fimova, a odabrano je za prikazivanje tridesetak.

U Najužu selekciju za nagrade ušao je i jedan hrvatski film (The unusual bath of mr Otmar) i biti će prikazan u 4 države u kojima se UHVATIFILM prezentira".

Riječka priredba biti će postavljena u HKD (Rijeka) 29. i 30. listopada, sa popratnim programima u danima prije tih termina. Organizatori za rijeku su Udruga SPIRIT a pokrovitelji HAVC i Grad Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.