Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
9. prosinca 2019.
Sportski dokumentarac

Mirjana Hrga na premijeri "Prvog puta": Vrdoljak od suza nije mogao reći ništa

Mirjana Hrga na premijeri "Prvog puta": Vrdoljak od suza nije mogao reći ništa
Mirjana Hrga na premijeri "Prvog puta": Vrdoljak od suza nije mogao reći ništa
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2016. u 8:11 2016-06-16T08:11:52+02:00

Posebno me veseli što je naša trenutna reprezentacija bila na premijeri i što im ovaj film može biti poticaj da se bore za medalje na Olimpijskim igrama u Riju, kazala je Mirjana Hrga

ZAGREB U zagrebačkom kinu Europa Mirjana Hrga, urednica i voditeljica informativne emisije RTL Danas, predstavila je dokumentarni film »Prvi put« koji donosi jednu od najvećih i najponosnijih hrvatskih sportskih priča – onu o našoj prvoj olimpijskoj medalji, rukometnom zlatu s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.

Kroz emotivan dokumentarac prikazano je kako je tekla bajkovita priča rukometne reprezentacije u kojoj su od potpunih outsidera postali nositelji zlatnog odličja i idoli cijele nacije.

– Premijera i reakcije gledatelja su bile iznad svih mojih očekivanja. Znala sam da će i igrači, ali i gledatelji doživjeti film emotivno, ali me potpuno izbezumilo što Antun Vrdoljak od suza na kraju filma nije mogao reći gotovo ništa. Samo mi je promrsio: »Pa ovoliko nisam plakao ni kad su mi se djeca rodila« – izjavila je Hrga nakon premijere.

Hrgi su podršku pružili članovi obitelji, brojni suradnici i prijatelji, ali i glavni akteri dokumentarca – zlatna generacija Olimpijaca.

– Svi oni su jako zadovoljni krajnjim rezultatom, ali me posebno veseli što je naša trenutna reprezentacija bila na premijeri i što im ovaj film može biti poticaj da se bore za medalje na Olimpijskim igrama koje ih ovog ljeta čekaju u Riju – zadovoljno kaže Mirjana.

Za potrebe snimanja filma autorica je nakon 20 godina okupila Patrika Ćavara, Zorana Mikulića, Valnera Frankovića, Valtera Matoševića, Zlatka Saračevića, Slavka Golužu, Brunu Gudelja, Božidara Jovića, Vladimira Šujstera, Vladimira Jelčića i Alvara Načinovića koji su pred kamerom otkrili niz anegdota i zanimljivosti iz Atlante te s gledateljima podijelili svoje dojmove, strahove i veselja koja su ih pratila na putu do osvajanja zlata.

U filmu govore i bivši predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora te član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak, bivši rukometaš Hrvoje Horvat, rukometni dužnosnik Zoran Gobac i sportski komentator Božo Sušec.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.