Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Projekcija na otvorenom

foto Kostrenska kino romantika pod zvijezdama: Osmi povjerenik gledao se na dekicama i ručnicima

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2018. u 9:51 2018-08-19T09:51:00+02:00

Romantična atmosfera, zvjezdano nebo, blagi povjetarac, neformalno gledalište i odličan film dobitna su kombinacija za provesti vrhunsku ljetnu večer

KOSTRENA Prvi puta Kostrena je organizirala kino projekciju na otvorenom. Puštanjem vrlo uspješnog hrvatskog filma »Osmi povjerenik« oduševilo se brojno gledateljstvo u dvorištu Sportske dvorane i dokazalo kako je Kostrena više od samih plaža i mora.

Kako se noć spuštala nad ulicama Kostrene i prve zvijezde zasjale na nebu, kupači su se povukli s plaža u dvorište Sportske dvorane gdje je održana prva kino projekcija u Kostreni. Čini se kako su romantična noćna atmosfera, zvjezdano nebo, blagi povjetarac, neformalno gledalište i odličan film dokazali kako ova prva projekcija ne smije biti i posljednja.

Oduševljeni gledatelji

Oduševljeno gledateljstvo omamljeno je pratilo ovu hrvatsku komediju/dramu kroz navale smijeha i ponekih komentara ovog odličnog filma snimljenog po istoimenom romanu prvijencu autora Renata Baretića.

RI188SJ190
Ljetno kino u Kostreni / Foto Silvano Ježina

Projekcija ovog filma uslijedila je nakon održane književne tribine na kojoj su gostovali autor romana Renato Baretić, redatelj i scenarist Ivan Salaj, glumci Nadia Cvitanović i Frano Mašković te urednik i voditelj Nikola Petković u svibnju u Kostreni, što je ovaj film učinilo logičnim odabirom za projekciju, što se ispostavilo punim pogotkom o čemu svjedoči i puno gledalište.

Većina publike udobno se smjestila na svojim dekicama, ručnicima ili prenosnim stolicama koje su ponijeli na ovu ugodnu ljetnu kulturnu večer na savjet organizatora Općine Kostrena i Motovun Film Festivala.

Dekice umjesto stolica

Iako su predviđene stolice bile postavljene, vrlo brzo su se popunile, tako da je gotovo polovica publike gledala film sa svojih dekica. Bilo da su došli s partnerom ili društvom ili pak sami, svi su uživali u čarobnoj opuštenoj atmosferi u koju ih je svih uvukla ljetna noć i komična radnja filma. Naime, kako je film odmicao svi su uzbuđeno pratili kako će se situacija s osmim povjerenikom Mesjakom na otoku Trečiću odviti, te zadovoljni završetkom i rečenicom »Čovjek bez doma, jest kao tijelo bez duše« pošli su i oni svojim kućama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.