Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
18. travnja 2019.
Ljevičarka kao konzervativka

Jane Fonda kao Nancy Reagan u filmu "The Butler"

Jane Fonda / Foto REUTERS
Jane Fonda / Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2012. u 19:15 2012-03-28T19:15:00+02:00

Allena će glumiti Forest Whitaker, dobitnik Oscara za ulogu Idija Amina u filmu »Posljednji škotski kralj«, a njegovu suprugu Oprah Winfrey

Oscarom nagrađena glumica Jane Fonda glumit će bivšu američku prvu damu Nancy Reagan u filmu »The Butler« čije bi snimanje uskoro trebalo početi, objavio je Fox News.

Film će biti temeljen na životu Eugenea Allena, crnog butlera koji je radio u Bijeloj kući 34 godine. Allen je radni staž u Bijeloj kući počeo kao konobar 1952. godine, kada su na snazi još bili zakoni o segregaciji, a u mirovinu je otišao kao glavni butler 1986. godine, za mandata Ronalda Reagana. 

Jane Fonda, dvostruka oskarovka (»Klute« i »Povratak ratnika«), poznata politička antiratna aktivistkinja i uvjerena ljevičarka u »The Butleru« će glumiti suprugu jednog od najkonzervativnijih američkih predsjednika. 

Allena će glumiti Forest Whitaker, dobitnik Oscara za ulogu Idija Amina u filmu »Posljednji škotski kralj«. U filmu bi uloge trebali imati i Oprah Winfrey kao njegova supruga te Hugh Jackman, John Cusack i Liam Neleson koji bi trebali igrati bivše američke predsjednike.

Lee Daniels, koji je bio nominiran za Oscara 2009. za dramu »Precious«, bit će redatelj projekta. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka