Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
29. siječnja 2020.
Dodijeljene nagrade

Grand prix Festivala animiranog filma Ivani Jurić

Foto: hrvatska-animacija.org/
Foto: hrvatska-animacija.org/
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2011. u 16:47 2011-02-21T16:47:24+01:00

Žiri u sastavu Nikica Gilić, Svjetlan Junaković i Phil Mulloy posebnu je pažnju posvetio individualizmu umjetničkog izraza i hrabrosti umjetničke vizije.

ZAGREB Grand prix ovogodišnjeg, 2. festivala hrvatskog animiranog filma osvojila je Ivana Jurić za film »Soba«.

Žiri u sastavu Nikica Gilić, Svjetlan Junaković i Phil Mulloy posebnu je pažnju posvetio individualizmu umjetničkog izraza i hrabrosti umjetničke vizije. Prema obrazloženju predsjednika žirija Gilića, radi se o radu koji je pristupom animaciji, dizajnu, erotici, humoru i postupku provokacije postao najboljim i najvažnijim filmom festivala.

Na svečanoj dodjeli nagrada u kinu Europa podijeljeno je još devet nagrada. Nagrade za najbolji scenarij i najbolju režiju dobila je Irena Jukić Pranjić za film »Ornament duše»; najbolju glazbu napravio je Hrvoje Štefotić za film »Pas/Zec« Nebojše Slijepčevića; najbolji dizajn Marko Tadić za film »I Speak True Things»; najbolju animaciju načinili su učenice i učenici OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenik u filmu »Trnoružica«.

Najbolji u kategoriji djece i mladeži bili su Centar za mladež i FKVK Zaprešić, koji su napravili film »Žablji zbor»; najbolji u namjenskoj kategoriji bio je Darko Bakliža sa svojom špicom za prošlogodišnji Animafest; najbolja u studentskoj kategoriji bila je Petra Zlonoga (film »Gregor«), a najbolji u autorskoj kategoriji bio je Danijel Šuljić (film »U lancima«).

Uz nagrade u natjecateljskoj konkurenciji dodijeljena je i nagrada za životno djelo skladatelju Tomislavu Simoviću, kao i posebno priznanje tonskom snimatelju i imitatoru Miljenku Dörru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze