Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Crtić Ivane Jurić

video Film »Soba« na festivalu u newyorškoj MoMA-i

"Soba" Ivane Jurić
"Soba" Ivane Jurić
Autor:
Objavljeno: 9. ožujak 2012. u 15:02 2012-03-09T15:02:34+01:00

ZAGREB  Kratkometražni animirani film »Soba« Ivane Jurić, uvršten je u program festivala »New Directors/New Films« koji će se održati od 21. ožujka do 1. travnja u newyorškom Muzeju moderne umjetnosti MoMA.

Mlada hrvatska animatorica scenaristica je i redateljica tog petominutnog animiranog filma, a bila je zadužena i za kameru, montažu i animaciju. U tehnici stop-animacije i uz lutke kao glavne protagoniste, film prikazuje svijet na razmeđi seksualne fantazije i košmara, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Newyorški festival posvećen je otkrivanju novih radova filmskih talenata, a uz MoMA-u ga organizira Film Society of Lincoln Center, koji promiče filmsku kulturu i umjetnost. Ovogodišnje, 41. izdanje donosi 29 dugometražnih filmova i 12 kratkometražnih naslova iz 28 zemalja.

Ivana Jurić (Osijek, 1982.) diplomirala je na Odsjeku za animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. »Soba« je njezin drugi animirani film, prikazan je na desetak filmskih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu, a na prošlogodišnjem Festivalu hrvatskog animiranog filma osvojio je Grand Prix. U međuvremenu ga je otkupila francusko-njemačka televizijska kuća Arte za prikazivanje u emisiji Court-Circuit.

Glazbu za film i dizajn zvuka radio je Nikola Kovač, scenografiju Fedor Fischer, a producent je zagrebačka »Kinorama«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze