Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. veljače 2020.
Slaba gledanost

Dodjela Oscara na prekretnici: Trajat će kraće i imat će novu kategoriju

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2018. u 20:36 2018-08-08T20:36:32+02:00

Organizatori dodjele Oscara objavili su u srijedu da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodjelu te filmske nagrade koju uživo prenosi televizija, te uvesti novu kategoriju nagrade za popularne filmove. 
U pismu članovima, upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti navodi da će neke od 24 Oscara biti dodijeljene tijekom stanke za reklame.

Promjene, koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019., velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.
Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade.
U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za popularne filmove niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodijeljene za vrijeme reklama.
Dodjela Oscara redovito traje gotovo četiri sata.
»Želimo proizvesti zabavan show od tri sata i pružiti pristupačnije Oscare za naše gledatelje širom svijeta«, navodi upravni odbor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.