Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 2
Sutra: 17° 24° 1
20. travnja 2018.
U "Zajcu"

Đurologija je terapija i "odmor za mozak": Branko Đurić večeras u Rijeci

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2017. u 9:54 2017-02-17T09:54:34+01:00

Usrećuje me kad vidim da se publika zabavlja. To mi  daje novu energiju i zato ću igrati Đurologiju dok budem mogao i dok publika bude uživala u njoj kao do sada

RIJEKA Autorska predstava Branka Đurića Đure, »Đurologija« večeras s početkom u 20 sati gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca. Ova najgledanija predstava u regiji nastavlja obarati sve rekorde gledanosti, a iako ju je već u rasprodanim dvoranama u godinu dana pogledalo preko 80 tisuća ljudi, zanimanje za Đurićev jedinstven i originalan humor ne jenjava.

Vječne teme

Na pitanje koliko se predstava mijenjala u hodu i planira li neki novi stand up, Đurić kaže da je to uvijek ista predstava i nema mnogo razlika između izvođenja.
– Naravno da se uvijek dogodi neka improvizacija, ali osnova je ista. Za aktualizaciju nema potrebe jer su teme o kojima govorim vječno aktualne. Politika, sport, dnevne novosti …. Ne petljam se puno u Đurologiju. A ni ne namjeravam napraviti nastavak ili novi stand up, kaže.

Popularni komičar smatra kako je smijeh danas, u vrijeme krize i depresije, potrebniji više nego ikada prije.
– Đurologija je čista terapija i »odmor za mozak« od svih problema. Nije ti baš do smijeha kad imaš toliko egzistencijalnih problema i ljudi se i uz mene počnu opuštati tek nakon prvih nekoliko scena predstave, ja to osjetim i svjestan sam da ih u mojih 90 minuta mogu opustiti i dati im nešto pozitivno, naglašava.

Na pitanje što je začin »Đurologije« koji publiku potiče da traže još i da predstavu gledaju iznova, odgovara:
– Sigurno ima dosta faktora koji su utjecali na to da je Đurologija tako popularna. Napravio sam najprije dobar tekst u kom se svatko prepozna. Volim igrati predstavu i usrećuje me kada vidim kako se publika zabavlja. To mi stvarno daje novu energiju i zato ću igrati Đurologiju dok budem mogao i dok publika bude uživala u njoj kao do sada.

Savjeti supruge

A kako Đuro bira projekte na kojima će raditi i igra li ključnu ulogu u projektima supruga Tanja Ribič?
– Naravno da je supruga, kao vrhunska kolegica, najbolji i najvažniji savjetnik za sve moje projekte, isto kao što sam i ja njoj. Bavimo se istim poslom i jedno drugome možemo najbolje pomoći, savjetima ili primjerom, poručuje.
A na pitanje kakvi su mu planovi s bendom Bombaj štampa, kaže kako svi u bendu imaju svoj drugi posao i ne žive od rock&rolla.

– I to smanjuje našu ambicioznost, a i mogućnost za česte koncerte. Bend još uvijek svira nekoliko koncerata godišnje i evo baš dan nakon gostovanja u Rijeci s Đurologijom, imam koncert s Bombaj štampom u Sarajevu. Tako da ću se iz Rijeke uputiti u Sarajevo. Bilo bi lijepo da jednom u Rijeci i zasviramo!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka