Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Malac Genijalac

Škola mentalne aritmetike

Škola mentalne aritmetike
Škola mentalne aritmetike
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2018. u 9:49 2018-09-06T09:49:00+02:00

Riječ je o međunarodnom edukacijskom programu namijenjenom djeci predškolske i školske dobi, od četiri do 12 godina, baziranom na učenju matematike uz pomoć najstarije računaljke na svijetu – abakusa.

Program koji djeci pomaže da u školi ostvaraju bolje rezultate ne samo u matematici nego i u drugim predmetima funkcionira na principu rada na abakusu gdje djeca koriste kažiprst i palac čime direktno stimuliraju obje moždane hemisfere - posebno desnu, zaduženu za razvoj mašte i kreativnosti.

Nakon toga fokus je na vizualnom djelu gdje u glavi zamišljaju abakus i izvode operacije kao da uistinu pomiču kuglice.

Nastava

Program škole mentalne artimetike Malac genijalac traje 10 mjeseci kroz 120 školskih sati. Nastava se odvija subotom u trajanju od 2 sata i 15 minuta (3 školska sata).

Radnim danima osigurana je podrška u obliku dopunske i dodatne nastave kojom se, ovisno o individualnim potrebama djeteta, dostiže do ukupno 20 sati mjesečno.

Na osnovnom nivou djeca savladavaju zbrajanje i oduzimanje, a na naprednoj razini u jednakom trajanju, obrađuju se množenje i dijeljenje. Kada završe oba nivoa, imaju mogućnost besplatno se nastaviti školovati i usavršavati u mentalnom računanju te se natjecati s drugom djecom iz ostalih osam zemalja u kojima se program izvodi - od Srbije, preko Slovačke do Švicarske. Važno je napomenuti da prije samog ulaska u program svako dijete, bez obzira na dob (bilo predškolske ili školske dobi) mora zadovoljiti uvjete kroz testiranje. Kognitivni efekti postignuti učenjem našeg programa ne gube se po završetku školovanja već postaju trajne sposobnosti i vještine koje Malci posjeduju tijekom cijelog života.

Upisi u tijeku

Škola se nalazi u centru grada na adresi Žrtava fašizma 1.

Početak nastave je u subotu, 8.9.

Više informacija možete dobiti na broj: 097/ 732 4535 ili na web stranici škole www.malacgenijalac.hr, te na Facebook stranici Malac Genijalac Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu