Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.

KREATIVNI KVIZ : Znanje je najbolje osiguranje!

KREATIVNI KVIZ : Znanje je najbolje osiguranje!
KREATIVNI KVIZ : Znanje je najbolje osiguranje!
Objavljeno: 4. travanj 2017. u 11:30 2017-04-04T11:30:00+02:00

Kako bi se podigla razina financijske pismenosti mladih na području osiguranja, pod sloganom „Znanje je najbolje osiguranje“, Hrvatski ured za osiguranje (HUO) i društva za osiguranje već niz godina provode razne aktivnosti - predavanja, radionice i nagradne natječaje, a nedavno su predstavili još jedan projekt - društvenu igru „Manje rizika-više zabave“ koja na zabavan način educira mlade o rizicima i osiguranju.

Putem društvene mreže Facebook i portala novilist.hr i Novi list se pridružuje promo akciji Hrvatskog ureda za osiguranje kreativnim kvizom: Znanje je najbolje osiguranje!

Pozivamo đake, srednjoškolce i studente i sve mlade i one koji se tako osjećaju, da na kreativan način opišu zašto je "znanje najbolje osiguranje". Svoje uradke molimo da dostavite u razdoblju od 4. do 10. travnja do 10 sati na e-mail adresu eventi@novilist.hr

Deset najkreativnijih uradaka nagradit ćemo društvenom igrom „Manje rizika-više zabave“ .

Društvena igra „Manje rizika-više zabave“ koju promoviraju Hrvatski ured za osiguranje (HUO) zajedno s osiguravajućim društvima, a uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjena je djeci u osnovnoj školi starijoj od 12 godina, srednjoškolcima, studentima i svim ostalim mlađim osobama. Uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca (27. ožujka do 2. travnja) igra je distribuirana svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Kroz igru mladi se upoznaju s raznim opasnostima i rizicima s kojima se mogu susresti u različitim razdobljima života, spoznaju što znači biti svjestan financijskih mogućnosti i rizika, kako rizik prepoznati, procijeniti i umanjiti, uče financijske pojmove, te se upoznaju s raznim vrstama osiguranja - osiguranjem života i imovine, kao i s dobrovoljnom mirovinskom štednjom.

Cilj igre „Manje rizika - više zabave“ je proći kroz pojedinačne faze života i sa što manje pretrpljenih šteta od rizika doći do cilja: ostarjeti zdravo i sretno. Namijenjena je mladim od 12 godina nadalje, te za osobe koje raspolažu znanjem o osiguranju. Igra se kroz igru uloga: dijete, tinejdžer, mlađa odrasla osoba, roditelji, djedovi i bake te stručnjak/stručnjakinja koji provjerava točnost odgovora. Igrači povlače karticu uloge, analiziraju činjenično stranje i prezentiraju prijedlog rješenja koji se boduje od 0 do 3. Bodovi se zbrajaju, za svaki dobiveni bod, igrač se pomiče za jedno polje dalje. „Manje rizika - više zabave“ može se opisati kao kombinacija najboljih društvenih igara uz igru uloga rizičnih situacija na zabavan način.

 

 

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.