Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. studenoga 2019.
Maškare

Vaš je mališan još uvijek bez maske? Doznajte kako sami izraditi maštovite kostime za pusne zabave

Vaš je mališan još uvijek bez maske? Doznajte kako sami izraditi maštovite kostime za pusne zabave
Vaš je mališan još uvijek bez maske? Doznajte kako sami izraditi maštovite kostime za pusne zabave
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2019. u 8:07 2019-01-22T08:07:27+01:00

Maškare su počele a vaš je mališan još uvijek bez maske?

Nije kasno, dapače... Jer, ovogodišnji karneval traje dugo, do početka ožujka.

Karnevalsko veselje ove godine traje do početka ožujka pa jedna maska sigurno neće biti dovoljna za sve pusne zabave koje vaše najmlađe očekuju u vrtićima, školama, redutama i dječjim igraonicama. Ove godine odolite gotovim maskama i kostimima, reciklirajte stare materijale i sami izradite svoje maske.

Želite li maske izraditi zajedno sa svojom djecom? Nije teško. Dovoljna je dobra volja, puno  mašte i malo vještine.

Djevojčice će sigurno odabrati izradu kostima i maski bajkovitih oblika ili princeza, a dječacima su možda draže maske superheroja poput Ninja kornjači ili Batmana, no nije isključeno da bi neki od njih volio biti princ, a  pokoja djevojčica Superwoman...

erheroja-0kostim

A što se sve može na dječjem licu nacrtati. A što ne može? Oni vještiji mogu na lica svojih malenih iscrtati bilo koju zvjerčicu ili šumsko biće... možda neko koje se vješto skriva u karakteru vaših malih ljudi... 

a0kostim-0glavna

Foto iStock

Oni manje vješti samo se moraju koncentrirati i nacrtati dva, tri mačja brka da u izradi nastane »frka«... Klinci će biti oduševljeni prepustite li im boje za lice i hrabro stanete pred malog umjetika. Mali savjet, možda da ipak stanete pred ogledalo prije no što krenete u povorku.

Jedno je sigurno, kakva god bila ideja do koje ste došli u dogovoru s vašom djecom, preostaje samo jedno... Bacite se na posao! I uživajte!

U srijedu uz Novi list izlazi vodič za jednostavnu i brzu kućnu  izradu kostima koje će s radošću nositi vaši mališani. Otkrijte maštovite i vesele kostime za dječake i djevojčice.

rakete-0kostim

 

 

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.