Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Promjena na čelu naše redakcije

Ivica Tomić v. d. glavnog urednika Novog lista

Ivica Tomić, Foto: M. GRACIN
Ivica Tomić, Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 1. rujan 2019. u 9:26 2019-09-01T09:26:08+02:00

RIJEKA - Odlukom Uprave Novog lista Ivica Tomić imenovan je vršiteljem dužnosti glavnog urednika Novog lista od 1. rujna 2019. godine na rok do šest mjeseci. Ovu odluku Uprava je donijela u skladu sa Statutom dnevnika Novi list, nakon što je dosadašnja glavna urednica Slavica Bakić 24. srpnja 2019. godine podnijela ostavku.

Ivica Tomić rođen je u Novom Vinodolskom i u rodnome je gradu pohađao Osnovnu školu Ivana Mažuranića, a zatim školovanje nastavio u Rijeci gdje je završio srednju školu Centar TTK – smjer fotografi. Od malih nogu bio je zaljubljenik u fotografiju i novinarstvo, uvjeren da će fotografija u novinarstvu i novinarstvo biti njegov životni poziv i put. Tako se fotografijom počeo baviti već u osnovnoškolskim godinama, te je gotovo sav svoj dosadašnji radni vijek posvetio fotografiji i novinarstvu.

Nakon srednje škole iz Rijeke se vraća u rodni Novi Vinodolski i otvara Atelje za studijsku i industrijsku fotografiju Macana koji je bio druga fotografska radnja u povijesti Vinodola i u kojoj radi nekoliko godina.

Rad u medijima Tomić je započeo vrlo mlad, kao fotoreporter i sportski novinar, dopisnik Sportskih novosti iz rodnoga kraja, već sa 16 godina. Fotoreportersku karijeru počeo je u Vjesniku gdje je pohađanjem CINKA – Centra za izučavanje novinarskih kadrova usavršio fotoreportersko i novinarsko znanje. Zatim je više godina radio u marketingu NK Rijeke i kao fotoreporter klupskoga lista. Niz godina potom radio je u Večernjem listu, a od 1994. godine radi kao fotoreporter u Novom listu u kojem je do sada u drugom mandatu bio i šef Foto službe.

- Novi list je za mene samo istina i vjerodostojnost, rekao je Tomić nakon imenovanja na novu funkciju.

Tomić je niz godina surađivao i s tjednicima Danas i Start, zatim s Glorijom i mnogim drugim tiskanim medijima, kao i s brojnim europskim i svjetskim agencijama. Prije gotovo dva desetljeća u Novome listu pokrenuo je rubriku Photo by Ivica Tomić i ta je rubrika aktualna i danas, svake subote. Iz nje je 2011. godine izrasla njegova prva knjiga Rijeka svijeta bez photoshopa – Photo by Ivica Tomić. Ljubav prema nogometu motivira ga da 2015. godine objavi knjigu Hrvatska u Brazilu. Već iduće godine, 2016. koautor je monografije Rapski Križi, a sljedeće 2017. jedan je od urednika monografije Fra Serafin Trsatski. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.