Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
26. siječnja 2020.
Instagram inspiracija

Pretvorite dječju sobu u pravo malo carstvo uz ove Instagram trikove

Foto Instagram
Foto Instagram
Objavljeno: 26. kolovoz 2019. u 14:21 2019-08-26T14:21:00+02:00

Pretvorite dječju sobu u pravo malo carstvo uz naše savjete i ideje za dekoraciju

Dječja soba prostor je u kojem će mališani provoditi puno vremena u igri, pisanju zadaća i učenju.

Stoga je važno da se u svom malom carstvu osjećaju udobno te da ih njihov mali kutak potiče na učenje i kreativnost. Zbog toga donosimo najnovije trendove u dizajnu dječjih soba koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Zidne naljepnice

Dekorativne naljepnice jednostavno se postavljaju i skidaju, a dječjoj će sobi dati sasvim novi izgled. Dinosauri, omiljene životinje, likovi iz crtića ili motivacijske poruke... ponuda je zaista šarolika, stoga je najbolje da pustite svoje školarce neka sami odaberu naljepnice i odluče gdje će ih postaviti.

Kako dijete raste, mijenjat će se i njegove želje, a zidne naljepnice jednostavno je ukloniti i zamijeniti novima.

Instagram

Instagram

 

Kutak za učenje

Vašem školarcu trebate osigurati prostor koji će biti namijenjen učenju i pisanju zadaća, ali i mali kutak za opuštanje i igru. Radni stol i udobna stolica čija se visina može podešavati bit će njihova zona za učenje koju možete oplemeniti motivacijskim porukama ili crtežima djeteta.

Instagram

Instagram

 

Instagram

 

Zona za opuštanje

Djeci je potrebno vrijeme za kreativnu igru i odmor nakon učenja, Zonu za opuštanje stvorite postavljajući tepih pored kreveta, udobnu stolicu ili jastuke u kut sobe.

Ovdje će mališani provoditi vrijeme igrajući se nakon napornog dana u školi, stoga neka njihov kreativni kutak bude ispunjen igračkama koje možete postaviti u košare ili elemente s ladicama.

Instagram

Instagram

Maksimiziranje prostora

Dobra organizacija i funkcionalnost prostora ključ je kojim ćete izbjeći stvaranje nereda. Igračke, knjige i društvene igre postavite na zidne police ili raspodijelite u košare i pomične elemente te razvrstajte prema temi – na taj ćete način maksimalno iskoristiti prostor, a dijete će znati gdje treba vratiti igračke jednom kad igra završi.

Kako biste maksimalno iskoristili prostor, krevet postavite uza zid, a prostor ispred kreveta ukrasite tepihom. Središnji dio sobe trebao bi biti otvoren kako bi dijete moglo nesmetano prolaziti, ali opuštati se u zoni za igranje.

Instagram

Instagram

Dječje carstvo

Pri dekoriranju dječje sobe važno je da pratite interes djeteta – ipak je soba njihovo malo carstvo. Dinosauri, džungla, svemir ili omiljeni likovi iz crtića... obratite pozornost na želje djeteta i teme koje ih zanimaju ukomponirajte u prostor pomoću zidnih naljepnica, dekorativnih jastučića i posteljine.

Instagram

Instagram

Više savjeta kako se pripremiti za prve školske dane potražite u web specijalu Novog lista POVRATAK U ŠKOLU 
Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu