Kumek Darija Juričana

Za ulogu Milana Bandića javilo se čak 70 kandidata: Posebno zanimljiv je honorar izabranog

Hina

Dario Juričan

Dario Juričan

Kandidati su se natjecali za nagradu od 17.840,95 kuna što prema imovinskoj kartici predstavlja mjesečnu plaću gradonačelnika Bandića



Redatelj filmova “Gazda” i “Gazda početak” Dario Juričan u nedjelju je objavio da se na završenoj audiciji za novi projekt – film “Kumek” javilo čak 70 kandidata za glavnu ulogu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a pobjednik audicije bit će predstavljen tek na premijeri filma “Kumek” koja se očekuje u veljači 2020.


“Gradonačelnik Bandić je u tri navrata odbio intervju pa je produkcija organizirala audiciju kako bi mu našla adekvatnu filmsku zamjenu. Na audiciji je bilo 70 kandidata iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vještine improvizacije, prepoznavanje glasa prijatelja Milana Bandića te osnove povijesti korupcije u Zagrebu. Produkcija je izuzetno zadovoljna pokazanim vještinama kandidata”, priopćeno je nakon audicije koja se održala u petak i subotu.


Kandidati su se natjecali za nagradu od 17.840,95 kuna što prema imovinskoj kartici predstavlja mjesečnu plaću gradonačelnika Bandića.




Juričan je objavio i posljednje rezultate nedavno pokrenute crowdfunding kampanje za film “Kumek” koji se radi u produkciji HRCIN-a (Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija), a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizalnog centra (HAVC) u iznosu od 400.000 kuna.


Prema njegovim riječima, crowdfunding kampanjom “Kumek” do 19. lipnja želi se prikupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i njegovo stavljanje u javno dostupnu domenu, a zasad je prikupljeno 50.000 kuna u donacijama koje se kreću od dva do 500 dolara.


Premijera dokumentarno-igranog filma “Kumek” kojem je izvršni producent Tibor Keser, a novinar istraživač Hrvoje Appelt, najavljena je za veljaču iduće godine.