Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
29. siječnja 2020.
Vrhunski izvođači

Ulyssesovi dani klavira: Koncerti u miru i tišini vrta mletačke kamene vile

Ulyssesovi dani klavira: Koncerti u miru i tišini vrta mletačke kamene vile
Ulyssesovi dani klavira: Koncerti u miru i tišini vrta mletačke kamene vile
Autor:
Objavljeno: 13. kolovoz 2019. u 16:53 2019-08-13T16:53:59+02:00

VELIKI BRIJUN - U miru i tišini vrta mletačke kamene vile iz 16. stoljeća, danas Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu, počeli su »Ulyssesovi dani klavira«. U četiri uzastopne večeri za koncertnim će se klavirom izredati niz domaćih i stranih glazbenika u širokom stilskom i žanrovskom rasponu. Program je otvorio proslavljeni pijanist i skladatelj Matej Meštrović sa svojim gostima Matthewom Mayerom (SAD) i Antonijom Pacek (Austrija), koncertom pod naslovom »New Age for Every Age«.

Za danas je najavljen SILENCE, ljubljanski autorsko-izvođački duo koji je aktivan već dvadesetak godina. Primož Hladnik i Boris Benko imaju iza sebe niz uspjelih albuma, koncertnih nastupa u raznim formacijama te međunarodnih filmskih i kazališnih projekata. Surađivali su i s Kazalištem Ulysses, skladajući glazbu za predstave »Tesla Electric Company« i »Kaligula« u režiji Tomaža Pandura.

Sutra će nastupiti mladi daroviti pijanist Karlo Hubak s izborom Beethovenovih sonata. Hubak je proteklih godina, dovršavajući istodobno postdiplomski studij dirigiranja na Ruskom državnom konzervatoriju Rimski-Korsakov u Sankt Peterburgu, održao vrlo uspješnu i od kritike pohvaljenu seriju koncerata Beethovenovih sonata u zagrebačkom Glazbenom zavodu. Hubak je bio klavirist i dirigent u predstavi »Cabaret Brecht: Zadrživi uspon Artura Uija«.

Četvrtim koncertom u četvrtak, 15. kolovoza, predstavit će se renomirana pijanistica s Malte - Charlene Farrugia, s djelima Liszta, Brahmsa, Chopina i Saint Saensa. Farrugia je svojedobno glasila za klavirskog »enfant terriblea«, jer je debitirala već s 13 godina, nastupom uz National Orchestra of Malta.

Manifestaciju će zatvoriti i zaokružiti upravo onaj čijim je nastupom i započela. Ekskluzivnim i spektakularnim koncertom »Classics for New Generation«, u nedjelju 18. kolovoza, na tvrđavi Minor na Malom Brijunu, Matej Meštrović će predstaviti svoje nove autorske radove »Danube Rhapsody« i »New England Rhapsody« s nedavno objavljenog albuma u izdanju moćne američke diskografske kuće Parma Recordings. Nastupit će uz pratnju Južnočeške filharmonije pod ravnanjem dirigenta Mirana Vaupotića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze