Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. rujna 2019.
Europska prijestolnica kulture

Rijeka 2020 odabrala nove programe: Čarlijeva "Autonomna Zona" na vrhu, evo tko je još "ušao" u EPK

Damir Čargonja Čarli / Foto: V. KARUZA
Damir Čargonja Čarli / Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 17:06 2019-07-10T17:06:06+02:00

Na Javni poziv prijavilo se ukupno 380 programa, 302 programa u kategoriji sufinanciranje, te 78 programa u kategoriji obilježavanje - za sufinanciranje je u konačnici odabrano 30 programa, a za obilježavanje 25 programa

RIJEKA -Trgovačko društvo Rijeka 2020 na svojim je mrežnim stranicama objavilo popis programa koji su odabrani za sufinanciranje, odnosno obilježavanje u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Iako su najavili da će odluku o odabranim programima objaviti do 15. lipnja ove godine, to je učinjeno danas.

Na Javni poziv prijavilo se ukupno 380 programa, 302 programa u kategoriji sufinanciranje, te 78 programa u kategoriji obilježavanje - za sufinanciranje je u konačnici odabrano 30 programa, a za obilježavanje 25 programa.

Prijavljene programe ocjenjivala je Programska komisija u sastavu: Marin Lukanović kao predsjednik komisije, Dražen Baljak, Davorka Begović, Kristian Benić, Ivana Meštrov, Miranda Veljačić i Ksenija Zec kao članovi.

Prijavljeni projekti procjenjivali su se prema kriterijima uklopivosti u pojedine programske pravce i nakon provedenog savjetovanja s voditeljima tih pravaca: Kuhinja, Dopolavoro, Doba moći, Dječja kuća i Slatko i slano.

Prema popisu objavljenom na stranicama Rijeke 2020, najvišu ocjenu u kategoriji sufinanciranja dobio je predlagatelj Novi turizam Damira Čargonje Čarlija, dugogodišnjeg »spiritusa movensa« riječke nezavisne scene, koji bi za program »Privremene Autonomne Zone« trebao dobiti 125.000 kuna.

Drugu najvišu ocjenu i predloženi iznos od po 110.000 kuna zaslužila su dva programa – »Pejzaži u pokretu« umjetničke organizacije Radio Teatar iz Zagreba, te »Evropski dani jazza« matuljskog G.I.S.-a.

Bod manje ali isti iznos zaslužio je pulski Pozitivan ritam za program »Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture«, dok je umjetnička organizacija P137 iz Zagreba za program »Vector Hack« dobila 105.000 kuna.

Popis ostalih programa nalazi se na službenim stranicama Rijeke 2020.

Javni poziv odnosio se na programe koji će se realizirati u razdoblju od 1. veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine u Rijeci ili na području Primorsko-goranske županije. Mogli su se prijaviti isključivo programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja. U kategoriji Sufinanciranje programi su se mogli prijaviti u jedan od pet razreda sufinanciranja u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna, s obzirom na opseg, kompleksnost i produkcijsku zahtjevnost programa.

– Konačan popis programa koji će ući u službeni program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture utvrdit će se tek nakon što prijavitelji odabranih programa temeljem ove Odluke potvrde namjeru za sklapanje ugovora i dostave zatražene podatke ili materijale, odnosno potpišu ugovore za provedbu prijavljenog programa. Sve do potpisivanja ugovora, bez izričite pisane suglasnosti trgovačkog društva Rijeka 2020 d.o.o., odabrani programi se ne mogu predstavljati kao dio službenog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Prijavitelji odabranih programa koji u roku od 7 dana od dana upućivanja obavijesti o rezultatima Poziva potvrde namjeru za sklapanje ugovora i provedbu prijavljenog programa, bit će pozvani da najkasnije do 19. kolovoza 2019. godine dostave prilagođen plan programa i proračun, a s obzirom na dodijeljen iznos sufinanciranja.

U slučaju da neki od prijavitelja odabranih programa u navedenim rokovima ne potvrde namjeru za sklapanje ugovora, odnosno u slučaju da ne dostave zatražene podatke ili materijale, smatrat će se da su odustali od provedbe programa, stoji na mrežnim stranicama Rijeke 2020.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.