Na korak do realizacije

Rijeci europski milijuni za Galeba i zgradu šećerane: Odobreno 69 milijuna za dva važna projekta

Damir Cupać

Brod Galeb, Foto: Vedran KARUZA

Brod Galeb, Foto: Vedran KARUZA

Naša dva projekta koja smo prijavili prošla su šestu fazu evaluacije odnosno središnja agencija za financiranje i ugovaranje je donijela odluku da je 69 milijuna kuna prihvatljivo za financiranje tih dvaju projekata iz EU fondova" rekao je Obersnel



Grad Rijeka trebao bi dobiti 85 posto bespovratnih sredstava iz europskih fondova a projekte uređenje upravne zgrade bivše šećerane i motornog broda Galeb, a riječ je o ukupno 69 milijuna kuna.


Ukupni procijenjeni troškovi za ta dva projekta su 81 milijun kuna.


Najavio je to gradonačelnik Vojko Obersnel u odgovoru na pitanje SDP-ovog vijećnika Duška Milovanovića na akutalnom satu posljednje sjednice gradskog parlamenta u ovom mandatu. 




“Naša dva projekta koja smo prijavili prošla su šestu fazu evaluacije odnosno središnja agencija za financiranje i ugovaranje je donijela odluku da je 69 milijuna kuna prihvatljivo za financiranje tih dvaju projekata iz EU fondova” rekao je Obersnel.


Dodao je da postoji još samo jedna stepenica a to je očitovanje ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova koje treba donijeti konačnu odluku.


Pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar pojasnio je da se ta odluka očekuje, prema dosadašnjoj praksi, tijekom četvrtog mjeseca, a samim time tada bi trebali biti i potpisini ugovori.