Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Festival Tobogan

foto/video RIJEČKI PUZZLODROM Vrijedne ručice poslale šarenu razglednicu u virtualni svijet

Foto: V. KARUZA
Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 18:14 2019-07-10T18:14:00+02:00

Riječki mališani na radionicama u MMSU-u stvarali su svoje puzzle, a onda su ih spojili u veliku ilustraciju umjetnika Saše Masksa, slikali iz zraka i poslali u virtualni svijet

RIJEKA - Male su se ruke složile i velika je Toboganova razglednica odaslana u virtualni svijet – u srijedu poslijepodne na Trgu Ivana Klobučarića u srcu Rijeke održana je javna akcija Puzzlodrom u sklopu trećeg izdanja dječjeg festivala Tobogan.

A što je Puzzlodrom? Jeste li čuli kako ponekad stariji znaju reći »treba gledati širu sliku«? E pa to je učinilo pedesetak riječkih klinaca i klinceza od 6 do 12 godina koji su sudjelovali u pet zasebnih jednodnevnih radionica održanih od 4. do 8. srpnja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

K107VK08
Festival Tobogan: Puzzlodrom /Foto: V. KARUZA

Svatko od njih je naime stvarao svoj detalj, svoju jednu puzlu koje spojene čine jednu veliku ilustraciju, a koju će za ovu priliku pripremio umjetnik i dizajner Saša Masks.

Vrijedne ručice malih Riječana marljivo su radile i kreativno dorađivale svoje puzzle, akcija je trebala biti održana u utorak, no nebo se »namrgodilo« i odgodilo spajanje puzzlea, pa su se ručice jedan dan odmorile i u srijedu popodne ipak susrele i spojile vesele i šarene puzzle u veliku ilustraciju, razglednicu koju su potom fotografirali iz zraka i poslali dalje kao veliku Toboganovu razglednicu u virtualni svijet.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.