Kulturni centar

U RiHubu do kraja godine besplatni coworking za nezavisne profesionalce

Jasmin Đečević

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Nedavno otvoreni RiHub, novi riječki kulturni centar u prostoru koji još uvijek mnogi zovu ex-Bernardi, do kraja godine nudi besplatni coworking prostor.


– Svi nezavisni djelatnici u kulturnim, kreativnim i ostalim industrijama koji žive ili privremeno borave u Rijeci, a nemaju jedinstveno mjesto za rad, imaju priliku koristiti prvi ovakav coworking prostor u gradu. Onima koji rade »od doma«, u kafićima, knjižnicama ili na drugim zamjenskim mjestima dobro je poznat nedostatak adekvatnog prostora za rad u Rijeci. Svi oni od sada će moći pronaći mir i poželjnu radnu atmosferu u novom kulturnom centru RiHub, s kapacitetom od 35 mjesta za rad – navodi se u pozivu iz RiHuba.


Uz besplatno korištenje coworking prostora do kraja 2018. godine, svi zainteresirani će tijekom 2019. godine usluge coworkinga u RiHubu moći koristiti kroz razne pakete pogodnosti i to uz 50 posto popusta. Coworking okuplja ljude iz različitih djelatnosti koji dijele zajednički radni prostor čime smanjuju troškove svojeg poslovanja. Koncept se razvija posljednjih desetljeća zbog povećanja broja samozaposlenih, nezavisnih profesionalaca te mikro i malih poduzeća. 




RiHub, moderno uređeni centar u ulici Ivana Grohovca, prostire se na nešto više od 1.000 m2, objedinjava informativni centar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, centar sudioničkih programa u kojima građani mogu prijavljivati, birati i realizirati svoje projekte, multifunkcionalnu dvoranu i već spomenuti coworking prostor.