Gitaristički dvojac

U Novom počinje glazbeni festival Regional, na otvorenju Majstorović i Spiegel

Asja Perović, dr. med.



NOVI VINODOLSKI Koncertom hrvatsko-američkog gitarističkog dvojca Zoran Majstorović & Russ Spiegel u Srićinoj kući u Novom Vinodolskom sutra počinje Međunarodni glazbeni festival »Regional 2017« – najavili su organizatori, Ustanova u kulturi B. J. Promotions iz Dramlja.


Russ Spiegel dugi niz godina djeluje na jazz sceni u New Yorku. Skladao je i aranžirao glazbu za mnoge sastave, pisao glazbu za filmove te nastupao s mnogim jazz i blues velikanima.


Zoran Majstorović poznat je i priznat na lokalnoj jazz sceni kao multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor koji osim gitare svira instrumente kao što su oud, saz, charango, pipa, tamburica, cindra, mandolina, ukulele, kora, kamal, sitar… Sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i materijala u domeni jazz i etno glazbe, ali njegovo polje djelovanja nije ograničeno samo na jazz i etno već se bavi i drugim aspektima zvuka i glazbe kao što su »sound art«, projekti usmjereni ka poimanju zvuka kao materijala u umjetnosti, »site-specific« koncerti i drugo.




Do 1. rujna sedam različitih izvođača održat će ciklus od desetak koncerata u kulturnim prostorima Novog Vinodolskog, Raba, Crikvenice, Dobrinja i Šila. To su Bruno Mićetić & friends koji 3. kolovoza nastupaju također u Srićinoj kući; zatim Goran Tomić trio 4. kolovoza na Trgu slobode (Pjaceta) u Rabu, a istoga dana gitarist Viktor Vidović svira u crkvi sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom te dan kasnije u crkvi sv. Antuna u Crikvenici s programom Bach, Papandopulo, Pejačević, Vidović, Albeniz; 6. kolovoza na placi u Dobrinju nastupaju Duo Gitaramezzo (Nataša Antoniazzo i Viktor Vidović) s programom Rodrigo, Tarrega, F.G. Lorca, Albeniz, de Falla.


Goran Tomić trio 10. kolovoza svira u Srićinoj kući; u parku Dorka u Rabu 11. kolovoza nastupaju Dražen Franolić i Kamenko Ćulap, a 20. kolovoza u Srićinoj kući Jall Aux Yeux. Festival završava 1. rujna koncertom Goran Tomić trija na rivi u Šilu. Svi koncerti počinju u 21 sat.