EPK

Trgovačko društvo Rijeka 2020 traži “novog Vuka”, ali u timu ostaje i “stari”

Kim Cuculić

Natječaj za direktora Sektora raspisan je zbog odlaska Vuka Ćosića s tog radnog mjesta, pa nas je zanimalo u kojem je Ćosić trenutno statusu prema projektu Rijeka EPK 2020 i prema Agenciji, koliko to košta, kao i kolika će biti plaća novog direktora Sektora za komunikacije i marketing



RIJEKA Trgovačko društvo Rijeka 2020 d.o.o. raspisalo je natječaj za radno mjesto direktora Sektora za komunikacije i marketing, a rok prijave je 8. veljače, kako smo već izvijestili. Natječaj je raspisan zbog upražnjenog radnog mjesta, a ranije je tu dužnost obnašao Vuk Ćosić. Zanimalo nas je stoga u kojem je trenutno statusu Vuk Ćosić prema projektu Rijeka EPK 2020 i prema Agenciji, kao i kolika će biti plaća novog direktora Sektora za komunikacije i marketing, što smo upitali direktoricu Agencije Eminu Višnić.



Kako piše u opisu poslova, direktor Sektora kreira i provodi komunikacijske i marketinške strategije te upravlja imidžem projekta Rijeka 2020 – EPK, što uključuje: korporativno komuniciranje, oglašavanje i promociju u zemlji i inozemstvu, digitalne kanale, promotivna događanja, odnose s medijima i javnošću, poslove vezane uz razvoj publike, suradnju s korporativnim partnerima i sponzorima, prodaju programa i drugih povezanih roba i usluga. Direktor  organizira i upravlja Sektorom, uključivši planiranje i praćenje godišnjih i višegodišnjih planova rada i razvoja u djelokrugu Sektora, upravljanje timom zaposlenika i vanjskih suradnika, upravljanje poslovima nabave i proračunom Sektora te druge slične poslove.



– Kao što se već dosta govorilo i pisalo u medijima, Vuk Ćosić već nekoliko mjeseci nije angažiran kao zaposlenik trgovačkog društva Rijeka 2020 d.o.o., već je angažiran kao vanjski suradnik. S obzirom da je mjesto direktora Sektora za komunikacije i marketing upražnjeno, te budući da je za potrebe upravljanja komunikacijskim i marketinškim strategijama i timom koji će raditi na tim poslovima nužno potrebno zapošljavanje na tom mjestu, raspisan je natječaj. Detaljan opis poslova (izvadak iz Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu – organizaciji i sistematizaciji rada) dostupan je kao prilog natječaju objavljenom na našim stranicama.Iznos plaće za ovo radno mjesto – kao i za druga mjesta iste razine – nije unaprijed određen, odnosno Pravilnikom nije propisan koeficijent, nego je propisano da se plaća zasebno ugovora. Iznos plaće znat ćemo tek kad je dogovorimo s odabranim kandidatom ili kandidatkinjom – kaže Višnić.

Na pitanje koliki je honorar Vuka Ćosića za usluge vanjskog suradnika, voditeljica PR-a Jelena Androić pojašnjava da je nakon raskida ugovora o radu Ćosić s TD-om Rijeka 2020 d.o.o. surađivao temeljem ugovora o uslugama – osmišljavanje komunikacijsko-marketinških sadržaja – koje su uključivale poslove vezane uz sponzore, prezentacije projekta EPK-a, osmišljavanje kampanja, osmišljavanje komunikacijskih materijala, časopisa BrickZine i konceptualne razrade prostora i programa RiHuba. Poslovi temeljem tog ugovora izvršeni su unutar ugovorenog roka, do 31. prosinca 2017., a ukupni iznos isplaćen za te poslove je 128.000 kuna – dakle bruto iznos, odnosno ukupni trošak. U ovom trenutku novi ugovori nisu sklopljeni – odgovara Androić, pojašnjavajući da Ćosić ostaje dio EPK-tima, tako da se očekuje novo potpisivanje ugovora.