NEMO

Rijeka domaćin konferencije o razvoju publike i održivosti muzeja

Danijela Bauk



RIJEKA – U estonskom gradu Tartuu završila je konferencija Europske mreže muzejskih organizacija NEMO koja se svake godine održava u drugom gradu, te će tako sljedeće godine domaćin ovom značajnom skupu muzejskih djelatnika i kreatora kulturnih politika biti Rijeka, Europska prijestolnica kulture 2020.


Konferencija je okupila nekoliko stotina sudionika čije se djelovanje veže uz muzeje, ali i kulturu u širem smislu. U Tartu je otputovala i direktorica Sektora za partnerstva i komunikacije tvrtke Rijeka 2020, Irena Kregar Šegota, kako bi se susrela s kolegama te ujedno sudionicima konferencije najavila sljedeće izdanje koje će se od 15. do 17. studenoga 2020. održati u Rijeci.


Riječka NEMO konferencija bavit će se dvjema glavnim temama: razvojem publike te pitanjem održivosti muzeja. Zanimljivost riječkog izdanja NEMO konferencije bit će ceremonija dodjele prestižne globalne nagrade Children in Museums Award. Članovi NEMO-a iz Hrvatske su Hrvatsko muzejsko društvo, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Rijeka 2020 i Hrvatski muzej turizma.