Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
17. siječnja 2020.
Inicijativa kulturalnih studija

RIJEKA GORI Što su ove godine za svoj mali, ali srčani festival pripremili u IKS-u?

Rijeka gori
Rijeka gori
Autor:
Objavljeno: 12. lipanj 2019. u 13:02 2019-06-12T13:02:04+02:00

RIJEKA Ove godine Inicijativa kulturalnih studija otvara drugi po redu Rijeka gori festival u mjesecu lipnju, kojim simbolično obilježavaju 50. obljetnicu Stonewall pobuna i mjesec ponosa.  

Tijekom dvodnevnoga programa slavit će se drag kulturu na informativan i zabavan način, uz naglasak na njeno sporo, ali sigurno afirmiranje na hrvatskoj sceni.

Događanja će se odvijati 14. i 15. lipnja u Dnevnom boravku, Klubu mladih i Klubu Crkva, a ulaz je besplatan.

Book caffee Dnevni boravak (Ciottina ul. 12a) 14. lipnja u 19 sati poslužit će kao galerijski prostor čiji će zidovi pričati o njujorškoj pobuni u Stonewall Innu, ali i tradiciji povorki ponosa u Hrvatskoj te će ugostiti zanimljive predavače na javnoj tribini, uključujući drage gposte iz Udruge Lori te Haus of Moonia.

Nakon pub kvi(r)za i warm up-a u Klubu mladih 15. lipnja, s početkom u 19 sati, događanja se sele u svima poznati Klub Crkva u Ružićevoj ulici u 22 sata. Tamo posjetitelje čekaju nove mlade nade zagrebačke drag scene Haus of Moonia koji će svojim izgledom i performansom sigurno oduševiti prisutne.

Poslije nastupa, do jutra će sve prisutne rasplesati Kasja & Gaia, dvije novopečene selektorice na domaćoj sceni. 

Gaia kao jedna od pokretačica programskog pravca za mlade u Klubu Kotač pod nazivom PowerTape, uzdrmat će posjtetitelje svojom mračnom selekcijom. Tu je i Kasja koja je mjesec dana prije odradila svoj prvi debitantski i uspješni petosatni set u Klubu Život pa će to pokušati prenijeti i u Crkveni ambijent.

- Očekujte nešto novo, očekujte žene! Znati što vas čeka je nemoguće, jedino što vam možemo reći je da nećete ostati razočarani/e, osjećajte se slobodno obući, izgledati, biti što i tko god, a mržnju ostavite na vratima, poručuju organizatori.

Projekt je financiran od strane Studentskog kulturnog centra u Rijeci

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.