Do kraja rujna

Pri kraju dva natječaja: Tko će voditi “Doba moći”, a tko produkciju EPK-a

Jasmin Đečević

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Na natječaj za voditelja programskog pravca »Doba moći« javilo se  šest, a  za direktora za izvršnu produkciju sedam kandidata



RIJEKA Do kraja mjeseca rujna trebala bi biti poznata imena voditelja programskog pravca »Doba moći«, kao i direktora sektora za izvršnu produkciju i logistiku u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.


Na natječaj za voditelja programskog pravca »Doba moći« javilo se šest kandidata, s nekima od njih su razgovori već odrađeni, a s ostalima će tek biti. Konačna odluka o voditelju ovog pravca trebala bi, kako doznajemo, biti donesena do kraja rujna. Pravac »Doba moći« se kroz razne umjetničke izričaje i intervencije, poput kazališnih predstava, performansa, izložbi i koncerata, bavi pogubnostima totalitarnih sustava. Aktivnosti vezane uz ovaj pravac uključuju, primjerice, i Goli otok, muzej u Lipi te brod Galeb.


Što se tiče mjesta direktora za izvršnu produkciju, na natječaj se javilo sedam kandidata, razgovori s kandidatima su u tijeku, a i u ovom slučaju će konačna odluka biti poznata krajem mjeseca.


Kako je navedeno u natječaju, direktor sektora za izvršnu produkciju i logistiku upravlja poslovima realizacije javnih događanja u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, što uključuje tehničku produkciju, pripremu lokacija održavanja programa, potrebnu logistiku vezano uz odvijanje događanja, organizaciju ugostiteljstva, organizaciju prijema gostiju (hospitality služba) i druge povezane poslove.Iz tvrtke Rijeka 2020 kažu da će nastaviti s raspisivanjem natječaja do konačnog ekipiranja, a sve pojedinosti mogu se saznati na web stranicama www.rijeka2020.eu.