Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Prijedlog

Nikolina Radić Štivić predložena za ravnateljicu Pomorskog i povijesnog muzeja

Foto: Roni Brmalj
Foto: Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 24. travanj 2018. u 11:05 2018-04-24T11:05:57+02:00

RIJEKA Nikolina Radić Štivić predložena je za novu ravnateljicu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Prijedlog odluke o imenovanju naći će se na dnevnom redu 10. sjednice Županijske skupštine 26. travnja.

Zbog isteka mandata dosadašnjoj ravnateljici Tei Perinčić, u prosincu prošle godine raspisan je natječaj na koji su se javile Sabrina Žigo i Gordana Sobota Matejčić čiji programi nisu zadovoljili očekivanja osnivača, pa je za vršiteljicu dužnosti imenovana Tea Perinčić.

Nakon toga Muzejsko vijeće Pomorskog i povijesnog muzeja u ožujku ove godine raspisalo je novi natječaj, na koji su se javile Nikolina Radić Štivić i Irena Dlaka. Kandidatkinje su udovoljile formalnim uvjetima, a na temelju mišljenja Stručnog vijeća Muzeja zaključeno je da program Nikoline Radić Štivić udovoljava očekivanjima koja osnivač ima od ravnatelja ustanove. Prema prijedlogu odluke o imenovanju, Nikolina Radić Štivić imenuje se ravnateljicom PPMHP-a na vrijeme od četiri godine, a mandat joj počinje 1. lipnja ove godine.

Do tada će v.d. biti Tea Perinčić. Nikolina Radić Štivić diplomirala je arhitekturu 1994. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 2002. zaposlena je u Odjelu za kulturu Grada Rijeke, a od 2008. ravnateljica je Direkcije za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu