Danas izbor

MISS SVIJETA Može li Senjanka Tea Mlinarić u Top 40?

Ivana Kocijan

Šezdeset i sedmi izbor Miss svijeta sutra će biti moguće pratiti u izravnom prijenosu na web-stranici missworld.com te na Youtubeu, s početkom u 12.30 po hrvatskom vremenu



RIJEKA Samo je jedan dan ostao do velike završnice ovogodišnjeg izbora Miss svijeta. U utrci za titulu Miss svijeta 2017. nalazi se 120 kandidatkinja, a među njima je i predstavnica Hrvatske, Tea Mlinarić iz Senja koja zajedno s ostalim ljepoticama već gotovo mjesec dana uživa u Kini i priprema se za veliki finale u kojem će jedna od djevojaka preuzeti krunu od Miss svijeta 2016. godine, Stephanie Del Valle iz Portorika.


Proteklih tjedana djevojke su sudjelovale u različitim sportskim, humanitarnim, modnim i drugim aktivnostima. Održana su i prednatjecanja u pet kategorija. Miss Hrvatske Tea Mlinarić ostvarila je odličan uspjeh u kategoriji Top model gdje je, između 30 kandidatkinja, osvojila izvrsno treće mjesto.


Ove su godine izmijenjena pravila izbora pa su tako uvedeni »Head to Head« izazovi koji su se održavali od 21. listopada do 15. studenog na različitim lokacijama tijekom Miss World 2017 Festivala. Natjecateljice su podijeljene u 20 skupina, a pobjednica svake skupine automatski ulazi u Top 40 djevojaka koje će nastupiti u velikoj završnici. O najboljoj u kvalifikacijskim grupama odlučuje javnost putem internetskog glasovanja.




Iz prvih osam skupina već su izabrane najbolje, dok će danas će biti obznanjena imena preostalih 12 djevojaka. Naša se Tea natječe u 12. skupini u kojoj su i predstavnice Rumunjske, Engleske, Fidžija, Gvatemale i Senegala. Uz 20 djevojaka iz »Head to Head« kategorije, u Top 40 ulazi i 5 djevojaka koje su svoje mjesto zaslužile u prednatjecanjima u pet kategorija te 15 djevojaka o kojima odlučuju sudci. Mjesto održavanja izbora je grad Sanya na kineskom otoku Hainanu, točnije Sanya City Arena China u kojem se najpoznatiji izbor ljepote održava već osmi put u 15 godina.


Šezdeset i sedmi izbor Miss svijeta sutra će biti moguće pratiti u izravnom prijenosu na web-stranici missworld.com te na Youtubeu, s početkom u 12.30 po hrvatskom vremenu. Finale izbora bit će pravi spektakl koji dizajnira ekipa koja je bila zadužena za svečanost otvorenja Olimpijskih igara u Pekingu.