Isola del sole

Kastavci u talijanskom Gradu: Muška klapa Kastav na festivalu zborskog pjevanja

P. N.

Muška klapa Kastav jedan je od 29 ansambala iz 15 zemalja koji sudjeluju na natjecanju



KASTAV Muška klapa Kastav sudjelovat će, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, od 28. rujna do 1. listopada na 8. međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju Isola del sole u Gradu u Italiji, a na poziv Güntera Titscha, direktora međunarodne fondacije za zborsku glazbu Interkultur Vörderverein e.v. – obavijestila je klapa.


Nastupit će 29 zborova iz 15 zemalja svijeta, u 11 natjecateljskih kategorija. Zborovi dolaze iz Austrije, Češke, Danske, Estonije, Hrvatske, Indonezije, Italije, Kine, Norveške, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske i Velike Britanije. Hrvatsku će zastupati i vokalno-instrumentalni sastav Jane iz Velike Gorice.


U natjecateljskom dijelu programa Kastavci će nastupiti u kategoriji A2 – Muški komorni zborovi a cappella i u kategoriji F – Folklor. U prvom nastupu izvest će četiri skladbe: »Signore delle cime« (Giuseppe De Marzi), »Oče naš« (Ljubo Stipišić Delmata), »Sedem si rož porezala mi« (Zorko Prelovec) i »Dalmatinski šajkaš« (Armin Šrabec), dok je u drugom nastupu repertoar usmjeren ka predstavljanju glazbene baštine Istre i Hrvatskog primorja uz klasičan klapski repertoar: »Vozila se po moru galija«, »Oj, Ivane, rode moj«, »Lipo ime«, »Linđo« i »Bilo vavek veselo«.