Edukacija i predavanja

Kako privući publiku na kulturna događanja? Prijave za “Applause please” do 6. travnja

Doris Žiković

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Edukacija je planirana od 24. travnja 2018. do 30. kolovoza 2019., a program uključuje teorijska predavanja, praktične radionice i mentoriranje



RIJEKA Tvrtka RIJEKA 2020 s ciljem priprema za EPK 2020. poziva zainteresirane da se prijave do 6. travnja na javni poziv za sudjelovanje u kontinuiranom obrazovnom programu na temu razvoja publike »Applause please!« Prvi put u Hrvatskoj počinje edukacija djelatnika za privlačenje nove publike na kulturna događanja, a riječ je o jedinstvenom programu kod nas, ujedno i jednom od rijetkih tog profila u Europi, koji započinje ovog proljeća u Rijeci, najavljuju organizatori.


Edukacija je planirana od 24. travnja 2018. do 30. kolovoza 2019., a program uključuje teorijska predavanja, praktične radionice i mentoriranje usmjereno na podršku sudionicima u primjeni planova razvoja publike u svim stadijima. Program će se organizirati u Rijeci i dijelom on-line, a mentori i treneri su vodeći europski stručnjaci za razvoj publike: Paul Bogen, Agata Etmanowicz, Alessandra Gariboldi, Jonathan Goodacre, Darko Lukić, Cristina Da Milano, Niels Righolt i Dea Vidović. Za potrebe održavanja i podrške programu niz profesionalaca sa specifičnim znanjima stavit će na raspolaganje svoju stručnost u polju razvoja publike: treneri, mentori i ekspertne skupine.


Zainteresirani sudionici trebaju poznavati rad kulturne organizacije za koju rade (njene umjetničke ciljeve, financije, strukturu osoblja) te njen odnos s okolinom (položaj u zajednici i potencijal za razvoj, partnerstva i okolnosti za suradnju, rivali i slično). Nužno je barem dvogodišnje iskustvo rada u kulturnoj organizaciji te znanje engleskog jezika, budući da se sav program izvodi na engleskom. Edukacijom se planira stvoriti 15 poticatelja promjena koji će moći planirati i implementirati strategije razvoja publike unutar svojih organizacija i time osnažiti nasljeđe EPK-a nakon 2020. Dva će sudionika edukacije biti odabrana za sudjelovanje na radnoj praksi u EU u trajanju od jednog tjedna u listopadu/studenom 2018.