Novo izdanje

Objavljena zbirka pripovjedaka Milana Zagorca “Noćni ekspres”

Kim Cuculić

Zbirka pripovjedaka Milana Zagorca "Noćni ekspres"

Zbirka pripovjedaka Milana Zagorca "Noćni ekspres"

 Knjiga je organizirana u dva poglavlja, koja svojom fakturom i diskursom predstavljaju različite načine na koje se autor predstavlja – s jedne strane kao pripovjedač sklon dužim formama, a s druge kao festivalski kratkopričaš u kratkim formama predstavljenima na kraju knjige



U izdanju riječke izdavačke kuće Studio TiM objavljena je zbirka pripovjedaka Milana Zagorca »Noćni ekspres«.


Knjiga je organizirana u dva poglavlja, koja svojom fakturom i diskursom predstavljaju različite načine na koje se autor predstavlja – s jedne strane kao pripovjedač sklon dužim formama, a s druge kao festivalski kratkopričaš u kratkim formama predstavljenima na kraju knjige.


Zbirka je objedinjena posljednjom pripovijetkom pod naslovom »Preko oceana« koja ističe važnost priče i njezinu svjetotvornu funkciju, a dio je veće, za sada neobjavljene cjeline.




Prve su četiri novele, redom »Život u obiteljskom domu pl. Turkovicza«, »Ono vani«, »Noćni ekspres« i »Specijalni slučaj« objedinjene zajedničkim naslovom »Ono vani«, a predstavljaju poigravanje žanrovima drame, misterije (krimića), fantastike i horora, s jakim utjecajem (filmskog) noira, što se i manifestira u naslovu cijele knjige kao mentalne igre stereotipima koji proizlaze iz zakona žanra.


Drugi dio knjige, naslovljen »Dokaz urođenog idiotizma«, opsegom je znatno manji, a riječ je o pripovijetkama koje su bile izvođene od 2013. do 2017. godine na Ri Litovim noćima velikog čitanja.