Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
17. studenoga 2019.
Film o Milanu Bandiću

Novi film Darija Juričana: Snimljene igrane scene rekonstrukcije za "Kumeka"

Foto Press
Foto Press
Autor:
Objavljeno: 1. kolovoz 2019. u 13:13 2019-08-01T13:13:10+02:00

Kako navodi redatelj, u filmu će prvi put biti javno otkriveno koja je misteriozna ženska osoba bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija »zaboravila« navesti

RIJEKA U Zagrebu je dovršeno snimanje spektakularnih igranih scena rekonstrukcije za film »Kumek« redatelja Darija Juričana.

Film »Kumek« posvećen je vladavini zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovim prijateljima, riječ je o filmskom spomeniku najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku.

U scenama rekonstrukcije koje su snimane na autentičnim lokacijama, ističe se Bandićev bijeg u pijanom stanju od policije 2002. godine automobilom Land Rover koji je kao registraciju imao datum njegova rođenja i incijale ZG 2211-MB.

U rekonstrukciji se detaljno analizira taj događaj i svi njegovi sudionici. Kako navodi redatelj, u filmu će prvi put biti javno otkriveno koja je misteriozna ženska osoba bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija »zaboravila« navesti.

Od važnijih scena rekonstrucije tu je i posjet Kulmerovim dvorima, dvorcu koji je legaliziran zahvaljujući sposobnostima Milana Bandića da objekt javne namjene (hotel) postane rezidencijalna privatna nastamba obitelji Todorić.

Rekonstrukcije su se snimale na lokacijama u Zagrebu i Samoboru. Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent Tibor Keser. Film su sufinancirali HAVC, crowdfunding kampanja i Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin) koji je i producent filma. Premijera je najavljena za veljaču sljedeće godine.+

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.