Predstavljanje knjige

Životna proza koja ne ostavlja ravnodušnim: Boba Đuderija i Ranko Lipovšćak oduševili u knjižnici na Trsatu

Nela Valerjev Ogurlić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Jedna od najpopularnijih blogerica i spisateljica na društvenim mrežama nasmijala je brojne poklonike knjižnice na Trsatu, gdje joj je pripala čast da prva otvori sezonu gostujućih autora u ovom novom prostoru riječke kulture



RIJEKA Prva riječka promocija u novootvorenom ogranku Gradske knjižnice Rijeka na Trsatu – hit knjige Bobe Đuderije »Zovem u vezi posla« objavljene u nakladi Adamića – bila je prilika za istinski i neposredan doživljaj vrckave i neobuzdane proze splitske autorice, prepoznate i među Riječanima.


Jedna od najpopularnijih blogerica i spisateljica na društvenim mrežama ponovo je oduševila i nasmijala brojne poklonike knjižnice na Trsatu, gdje joj je pripala čast da prva otvori sezonu gostujućih autora u ovom novom prostoru riječke kulture. Da iznenađenje bude veće, a doživljaj potpun, pobrinuo se nekadašnji riječki glumac a danas pekar Ranko Lipovšćak koji je, bez prethodne pripreme i dogovora, ponesen dobrom atmosferom i na poticaj publike, pročitao nekoliko Đuderijinih priča, a onda sudjelovao i u dijaloškoj interpretaciji s autoricom. Spontana suradnja otkrila je autoričin talent za dramski tekst i njegov izričaj, na što je upozorio i urednik knjige Dragan Ogurlić.


Kratka proza Bobe Đuderije svojom neposrednošću i životnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim, što može posvjedočiti podatak da se drugo izdanje ove knjige može očekivati početkom godine, svega šest mjeseci od objave prvog izdanja.




Uz savršenu i neočekivanu intepretaciju, predstavljanje knjige »Zovem u vezi posla« ležerno je vodila Jasenka Alić-Tadić, a publika je svojim reakcijama potvrdila koliko čezne za takvom vrstom ležerno-ozbiljne proze.