Međunarodni festival književnosti

Počinju Dani prijatelja knjige u Rijeci i Opatiji

Davor Mandić

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić



RIJEKA Hrvatsko književno društvo najavljuje 11. međunarodni festival književnosti – Dane prijatelja knjige – koji će se održati u Rijeci i Opatiji od 15. do 18. studenoga ove godine.


Iz programa izdvajamo otvaranje Festivala u četvrtak, 15. studenoga u MKD-u Ilinden u 19 sati, kada će biti program pjevačke skupine MKD-a Ilinden, da bi se u 19.30 održala književna večer predstavljanja književnog opusa Safete Osmičić.


U petak se Festival seli u Gradsku vijećnicu Grada Rijeke, gdje će se od 18 sati održati glazbeno–poetski nastup Ive Santini, predstavljanje prvog broja časopisa Krik, kao i predstavljanje dobitnice međunarodne književne nagrade »Književno pero«, koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo za dugogodišnji predani rad i doprinos u književnosti književnici Dijani Uherek Stevanović te za životno djelo Simi Goluboviću, uz dodjele drugih nagrada.




Isti dan na istome mjestu od 19.30 sati donosi još dodjela nagrada te »Rijeku riječi«, međunarodni pjesnički maraton, koji će se nastaviti i u Galeriji Principij.


U subotu se karavana seli u book caffe Dnevni boravak, gdje će od 11 sati biti još dodjela nagrada, ali i predstavljanja knjiga te otvoreni mikrofon pod nazivom »Riječka književna jutra«.


Isti dan u opatijskom KTC-u Gervais od 18 sati bit će održan pjesnički maraton »Opatija u stihu«, a u 20 sati zagrebačko kazalište Komedija izvest će predstavu »39 stepenica«.


Posljednji dan festivala, nedjelja, mahom će biti posvećen haikuu.