Ostavština MIlana Sijerkovića

‘O vremenu Rijeke i Kvarnera’: Točno u podne predstavit će knjigu koju će poželjeti svaki stanovnik Rijeke i Kvarnera

P. N.

foto: Izdavačka kuća Val

foto: Izdavačka kuća Val

Napokon smo dočekali najcjelovitiju knjigu o mikroklimi Rijeke i Kvarnera, s prognozama za naredne godine. Jedino mi je žao što ćemo knjigu promovirati bez autora, koji je nakon duge bolesti preminuo u prosincu prošle godine, kaže izdavač Dragan Ogurlić. 



U prostorijama Gradske vijećnice, točno u 12.00 sati, izdavačka kuća Val danas će predstaviti iznimno vrijednu knjigu pod naslovom “O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera”, čiji je autor legendarni hrvatski meteorolog Milan Sijerković. O knjizi će govoriti popularna “televizijska meteorologinja” i autorica pogovora Dunja Mazzocco Drvar te najpoznatiji riječki meteorolog i voditelj riječke ispostave DHMZ-a Ivan Novak.


– Napokon smo dočekali najcjelovitiju knjigu o mikroklimi Rijeke i Kvarnera, s prognozama za naredne godine. Jedino mi je žao što ćemo knjigu promovirati bez autora, koji je nakon duge bolesti preminuo u prosincu prošle godine. Bilo je izvanredno iskustvo raditi s Milanom Sijerkovićem, a tekst koji nam je podario naprosto je izvanredan. Naravno, to ne bi bio njegov tekst da nije prošaran raznim pučkim poslovicama, koje knjizi daju poseban šarm, rekao je uoči promocije knjige njezin izdavač Dragan Ogurlić.


Knjiga koja će u podne biti predstavljena u Gradskoj vijećnici uistinu je trajna vrijednost, koju će, vjerujemo, poželjeti svaki stanovnik Rijeke i Kvarnera zainteresiran za riječku i kvarnersku mikroklimu i njezine mijene. U pitanju je, podvucimo, svojevrstan oproštajni rad velikog Milana Sijerkovića, meteorologa koji će nam dugo ostati u sjećanju.