Predstavljanje

Nova knjiga: Jan Bolić o bitnom u životu

Kim Cuculić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

RIJEKA Druga knjiga Riječanina Jana Bolića, pod naslovom »Može biti lijepo«, predstavljena je u knjižari Ribook. Prije toga autor je objavio knjigu »Trenutci«, a trenutačno radi na svom prvom kriminalističkom romanu.U ime izdavača, Studija TiM, obratio se urednik knjige Milan Zagorac, koji je istaknuo da je Janu Boliću pisanje izbor i životni poziv. Knjiga »Može biti lijepo« donosi pjesme i kratke prozne tekstove, a podijeljena je u dva dijela – »Onda može sve biti stvarno« i »Kako shvaćam život«.

Kako je kazao Zagorac, knjiga je prožeta humorom, crticama iz obiteljskog života, autorovim razmišljanjima i naizgled običnim i malim događajima vezanim uz svakodnevicu.


Tekstove Jana Bolića čitao je Damir Selimović, koji je svoga prijatelja Jana opisao kao »ambasadora oboljelih od mišićne atrofije«. Pročitan je i predgovor prof. Laure Grubišić, koja preporučuje svima – odraslima i manje odraslima, zdravima i bolesnima, osobama s invaliditetom i osobama bez invaliditeta, veselima i tužnima, optimistima i pesimistima, čitateljima i nečitateljima da uzmu ovu knjigu u ruke.


Pogovor »O onom bitnom u životu« napisala je prof. Ines Ljubetić, koja ističe: »Jan Bolić ovom nas knjigom želi podsjetiti na jednostavnost života, na važnost sadašnjeg trenutka, važnost bliskosti, iskrenosti, skromnosti i zahvalnosti. Svojim pjesmama i kratkim tekstovima Jan nas, unatoč ponegdje teškoj tematici, optimistično i s velikom dozom humora, vraća onom bitnom u životu.«Naslovnicu knjige dizajnirala je Tanja Prokop.