Knjiga u izdanju Studija TiM

‘Lotosi od neona’: Antologija suvremene indijske proze i poezije

Miljenko Marin

Jedna od najvažnijih indoloških knjiga objavljenih u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina

Jedna od najvažnijih indoloških knjiga objavljenih u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina

Knjigu su uredile te uvelike prevele Lora Tomaš i Marijana Janjić – kažu iz  Studija TiM



RIJEKA U izdanju izdavačke kuće Studio TiM iz Rijeke i Indijskog kulturnog centra iz Zagreba objavljena je knjiga »Lotosi od neona« s podnaslovom »Indijski autori o gradovima i drugim ljubavima« – svojevrsna antologija suvremene indijske proze i poezije.


Knjigu su uredile te uvelike prevele Lora Tomaš i Marijana Janjić – kažu iz  Studija TiM.


Knjiga je opremljena informativnim predgovorom koji također potpisuju Lora Tomaš i Marijana Janjić, ističući da je  »većina zastupljenih imena nezaobilazna teoretičarima i antologičarima koji se bave suvremenom anglofonom i/ili hindofonom indijskom književnošću.




Zbirka uglavnom reflektira stanje na tim dvjema indijskim književnim scenama kakvim smo ga zatekle nekoliko godina boraveći u Indiji, od 2011. do 2015., i aktivno prateći literarna događanja i izdavaštvo, bilo da se radi o novim izdanjima, reizdanjima ili autorima koji su ponovno bili aktualni. Odraz je, prije svega, subjektivnoga književnog ukusa«.


Knjiga je popraćena i biobliografskim prilozima te većim brojem bilježaka, pa se može reći da je riječ o jednoj od najvažnijih indoloških knjiga objavljenih u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina.