Woody Allen

Kontroverzni memoari slavnog redatelja uskoro na policama: Mnoštvo afera i otpužbi

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Knjiga će se izdati u Kanadi, Francuskoj, Italiji Njemačkoj i Španjolskoj, a redatelj bi trebao odraditi limitirani krug intervjua za njezinu promociju. 



Dugo se šuškalo o memoarima redatelja Woodyja Allena, a Page Six prenosi da će knjiga na police idućeg mjeseca. Knjiga nosi naslov “Apropos of Nothing”, a u knižare stiže 07. travnja, kaže izdavačka kuća Grand Central Publishing.


“Knjiga je opsežan račun njegova privatnog i profesionalnog života. Opisuje njegov rad na filmovima, u kinima, na televiziji, u noćnim klubovima i u tisku”, stoji u izjavi Grand Centrala. “Allen piše i o svojim obiteljskim i prijateljskim vezama te o ljubavima njegova života”, dodaju.


Knjiga će se izdati u Kanadi, Francuskoj, Italiji Njemačkoj i Španjolskoj, a redatelj bi trebao odraditi limitirani krug intervjua za njezinu promociju. Još se 2003. godine šuškalo o njegovim memoarima koji su trebali izaći u suradnji s izdavačkom kućom Penguin, ali je dogovor na kraju povučen.




Nagrađivani redatelj je godinama poznat po svojim komedijama u kojima su sudjelovala mnoga imena s A-liste poput Cate Blanchett, Penelope Cruz i Scarlett Johansson.


Allenov je osobni život bio u centru pažnje 1992. godine kada je otkriveno da ima aferu sa Soon-Yi Previn, usvojenom kćerkom svoje djevojke, Mie Farrow. Par se kasnije vjenčao 1997. godine na malenoj ceremoniji u Veneciji i posvojili su dvije kćerke.


Kasnije te godine, Allen je optužen za seksualni napad na svoju usvojenu kćerku, Dylan Farrow. Optužbe je snažno negirao pa su one odbačene u rujnu 1993. godine.


Slični su navodi ponovno oživjeli 2014. godine, kada je Allen primio Zlatni globus za životno djelo. Nicholas Kristof, kolumnist New York Timesa je objavio kolumnu koja je uključivala Dylanina sjećanja o navodnom incidentu.


Istovremeno je Dylanin brat, Ronan Farrow (jedan od novinara koji je raskrinkao Weinsteina) na svom Twitter profilu objavio: “Promašio sam počast Woodyju Allenu – jesu li dio gdje žena javno tvrdi da ju je zlostavljao od sedme godine ubacili prije ili poslije Annie Hall”?


Od tada je karijera redatelja stavljena “na led”. Amazonov studio je odustao od puštanja njegovog  “A Rainy Day In New York” u SAD-u. Allen je odgovorio tužbom u vrijednosti od 68 milijuna dolara protiv kompanije, a nagodba je postignuta u studenom prošle godine. Film je na kraju pušten u Europi, ali su glumci Timothy Chalamet, Rebecca Hall i Colin Firth, kazali da žale što su sudjelovali u njemu.


Allenova trenutna produkcija “Rifkin’s Festival” u kojem glume Gina Gershon i Christoph Waltz, navodno još nije osigurala distributora.