Britanci unatoč Brexitu

Književna karika / Lit link otvara kulturno ljeto u Puli, Rijeci i Zagrebu

Kim Cuculić

Riječani u Rijeci – Tea Tulić i Enver Krivac / snimio V. KARUZA

Riječani u Rijeci – Tea Tulić i Enver Krivac / snimio V. KARUZA

Program u Rijeci počinje u 21 sat u Astronomskom centru Rijeka, a čitat će autori Samantha Harvey, Igor Rajki, Joanna Kavenna, Želimir Periš, David Szalay, Tea Tulić, Gary Budden i Enver Krivac 



Peta Književna karika ili Festival Lit link ove godine dovodi u goste britanske autore i urednike koji će, zajedno s hrvatskim piscima, označiti početak kulturnog ljeta u Puli (29. lipnja), Rijeci (30. lipnja) i Zagrebu (1. srpnja). Riječ je o festivalu alternativnog tona koji publici premijerno predstavlja probrane britanske autore, a domaćim autorima pruža priliku čitanja pred zainteresiranim stranim urednicima i izdavačima. Ovogodišnji festival odvija pod motom »Despite Brexit/ Unatoč Brexitu«.


U Puli će u Društvenom centru Rojc čitati: Joanna Kavenna, Željka Horvat Čeč, David Szalay, Boris Greiner, Samantha Harvey, Katarina Luketić, Gary Budden, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, dok kao urednici sudjeluju Anna Kelly (urednica – 4th Estate/HarperCollins), Rosie Goldsmith (urednica i osnivačica – European Literature Network), Mitchell Albert (izdavač/urednik – Periscope), Gary Budden (urednik i suosnivač – Influx Press) i Nathan Connolly (glavni urednik – Dead Ink Books).


Program u Rijeci počinje u 21 sat u Astronomskom centru Rijeka, a čitat će autori Samantha Harvey, Igor Rajki, Joanna Kavenna, Želimir Periš, David Szalay, Tea Tulić, Gary Budden i Enver Krivac. I u Rijeci će gostovati Kelly, Goldsmith, Albert, Budden i Connolly. Zagrebački dio odvijat će se u Klubu Močvara u 18.30 sati, a predstavit će se Maja Ručević, Gary Budden, Ivan Vidak, Samantha Harvey, Zoran Ferić, Barbara Matejčić, Joanna Kavenna, Andrea Pisac, David Howard (Novi Zeland), Damir Karakaš i David Szalay. Sudjelovat će također Kelly, Goldsmith, Albert, Budden i Connolly.




Festival su podržali Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Grad Rijeka, a organizator je Hrvatsko društvo pisaca.