S ekrana na daske

Zvijezda serije »Breaking Bad« uskoro ima debi na Broadwayu

Hina

Drama prati prvu godinu Johnsonova predsjednikovanja nakon ubojstva Johna F. Kennedyja u studenome 1963., a premijera u kazalištu Neil Simon na Zapadnoj 52. ulici u blizini Broadwaya zakazana je za 6. ožujka



ZAGREB – Zvijezda popularne serije »Na putu prema dolje« (Breaking Bad) Bryan Cranston uskoro će imati svoj broadwayski debi u ulozi američkog predsjednika Lyndona Johnsona u povijesnoj drami »All the Way« američkog dramaturga Roberta Schenkkana, prenosi britanski BBC.


Drama prati prvu godinu Johnsonova predsjednikovanja nakon ubojstva Johna F. Kennedyja u studenome 1963., a premijera u kazalištu Neil Simon na Zapadnoj 52. ulici u blizini Broadwaya zakazana je za 6. ožujka.


»To je uloga veličine one Kralja Leara. Glumac koji igra Johnsona neprekidno je na pozornici, a mora posjedovati dvije osnovne stvari: karizmu i šarm s jedne strane, a djelovati zastrašujuće s druge. Bryan Cranston ima oboje«, kazao je Schenkkan, koji je 1992. dobio Pulitzera.




Drama je već imala svoju američku premijeru, na festivalu Shakespeare u Oregonu 2012., no Cranston je glavnu ulogu u njoj preuzeo naknadno, prvi puta nastupivši kao Johnson u rujnu 2013. u kazalištu American Repertory u Cambridgeu, u saveznoj državi Massachusetts.


Za svoj je nastup dobio odlične kritike, a gledališta su za čitavo vrijeme prikazivanja predstave stalno bila puna.


Priča prati dvije paralelne putanje – Johnsonove napore da se usvoji Zakon o građanskim pravima iz 1964. i njegovu kampanju za ponovni izbor.


»Želim se u potpunosti stopiti s njim, njegovim najboljim i najgorim trenutcima, njegovim dobrim i lošim stranama, i sve to iskreno prenijeti«, kazao je Cranston o ulozi u jednom ranijem intervjuu.


Uz njega glumi ansambl od 20 glumaca koji se u predstavi, koju je režirao Bill Rauch, izmjenjuju u većem broju uloga.


Cranstonu je prošle nedjelje dodijeljena nagrada Američke udruge filmskih glumaca (Screen Actors Guild) za njegov prikaz Waltera Whitea u posljednjim epizodama serije »Na putu prema dolje«.